tp-link deco E4 – представяне и първи впечатления

Меш мрежовите системи са предназначени за покриване на обширни пространства и свързване на голям брой устройства. Това става чрез разполагането на два или повече модула в отделни стаи или на отделни етажи, в зависимост от обстановката. Моделът, с който разполагам за настоящото ревю е tp-link deco E4 и идва в комплект от два модула със захранващи адаптери и един мрежови кабел.

Модулите са със стилен дизайн в бял и сив цвят с решетъчни отвори в долната и горната част на цилиндричната конструкция. Те разполагат с LED индикатор за състоянието на мрежата и по два LAN порта. Към единия можете да свържете източника на Интернет, а другият можете да ползвате за вързване на друго мрежово устройство.

Първоначалната настройка е лесна и в няколко стъпки през мобилното приложение tp-link deco. След като го изтеглите за Android или iOS следвате ръководството и до няколко минути сте готови за работа.

Двата модула създават една обща мрежа, което означава, че няма да загубите връзка когато преминавате през обхватите на някой от тях към другия. Общата площ, която могат да покрият е 260 квадратни метра, като се поддържа свързването на до 100 устройства едновременно. Системата може да създаде двулентова мрежа – 2.4GHz и 5GHz със скорости на трансфер от съответно 300 Mbps и 867 Mbps.

Първоначалните ми впечатления са положителни като използвам модулите в две съседни стаи и получавам цялостно покритие на тристаен апартамент. Силата на сигнала е отлична във всички точки, а скоростите са високи. Освен това скоростите са очаквано високи, но това зависи и от входящия сигнал. Допадна ми и лесната първоначална настройка, която е безпроблемна и бърза.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *