Обявиха победителите в конкурса Huawei InFocus Awards 2019

Конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019 приключи и най-добрите снимки и видеа в шестте категории бяха обявени. Общо подадените заявки за участие от всички държави в региона са 123 478, което включва и 10 824 снимки и видеа от България. Големият победител е творба от Чехия – “Den kdy se mi narodila dcera” (Денят, в който моята дъщеря се роди) и е в категория Storyboard. Победителят ще получи награда от 10 хиляди евро, лаптоп Huawei Matebook 13, смарт часовник Watch GT и ваучер от 250 долара от Trip Advisor.

От всички над 123 хиляди изпратени предложение на глобално ниво най-много снимки и видеа идват от Турция, Литва, Полша и България, но за съжаление нито един кадър от България не попадна сред наградените. Освен огромното количество участници в надпреварата, има голямо количество регистриране гласове за „наградата на публиката“ – общо 718 068. В България Huawei организира специална едноседмична изложба (2-7 септември), която събра снимки на български участници в надпреварата и посланиците на марката в България.

Конкурсът на Huawei има 5 категории, посветени на мобилната фотогорафия – #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография – Life Now.

30 от най-добрите кадри на български участници в регионалния фотографски конкурс можете да видите тук!

Големият победител

Големият победител идва от Чехия и се представя като “Czech_photo”, а снимката победител ще бъде публикувана за седмица и в заглавната страница на TripAdvisor в Швеция, Полша, Дания, Австрия, Норвегия, Финландия, Чехия, Гърция, Унгария, Израел, Сърбия, Словакия и Турция. Същият автор е победител с други две снимки и в категория #Emotion Tag и в категория Storyboard.

Наградата на публиката

Снимката победител в гласуването на потребителите запечатва едно от най-красивите места в Румъния. Снимката е дело на Дан Михай Баланеску и представя красив залез над Източните Карпати. Авторът ще получи Huawei P30 Pro и Watch GT. Снимката се класира на трето място в категория Going the distance.

Победителите в 6-те категории

Журито определи и победителите във всички 6 категории. Те ще получат 2000 евро, Huawei Matebook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro и ваучер от Trip Advisor. Завършилите на второ място във всяка категория получават Huawei P30 Pro, а тези на трето място – Huawei P30.

В категорията #Emotion Tag авторите трябваше да уловят спонтанните емоции на своите фотографски обекти.

Категория Faces събира най-добрите портрети.

Hello, Life! предизвиква творците да намерят красотата в ежедневни ситуации.

Storyboard е категорията, в която авторите трябва да пресъздадат цяла смислена и пленяваща история в колаж от 9 кадъра.

Going the Distance е категория отредена за любителите на пътувания и на красивите места.

Категорията за видеография Life Now дава възможност на любителите на видеото да се включат в надпреварата с 30 секундно видео, което трябва да впечатли професионалното жури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *