Това е Huawei Watch GT 2

Huawei представи новото си поколение смарт часовници Watch GT 2, базирани на обявения наскоро чипсет на компанията Kirin A1. Те са достъпни в два размера – 42 и 46-милиметра, като подобно на предшествениците си предлагат до две седмици издръжливост с един заряд, но с разширена функционалност. Watch GT 2 ще струва 229 евро за версията с 42 мм размер и 249 евро за 46 мм. Възможно е моделът да бъде достъпен от октомври.

Устройствата предлагат безрамков Full-screen дизайн с „Аll-in-one“ 3D стъклената повърхност. При създаването на циферблата на 46-милиметровата серия са използвани техники като при шлифоване на скъпоценни камъни, за да се създаде извитото 3D стъкло и релефна микрошлифовка над циферблата. Извитият циферблат на 42-милиметровата серия е с 1.2-инчов екран и тънък – 9,4 мм корпус с метална рамка. 46-милиметровата версия е оборудвана с 1,39-инчов AMOLED HD сензорен екран с резолюция на дисплея 454 x 454 пиксела, по-широка цветова гама и ултра тънък дизайн.

Собственият чипсет на компанията съчетава Bluetooth процесор, звуков процесор и приложен процесор с ултра ниска консумация на енергия, плюс отделен блок за управление на разхода на енергия. При ежедневна употреба 46-милиметровата серия може да работи без прекъсване до 2 седмици, а 42-милиметровата серия в продължение на една седмица. И двете серии часовници имат подобрени функции за живот на батерията при GPS тракинг в режим на тренировка.

46-милиметровата серия Watch GT 2 се свързва с мобилни устройства чрез Bluetooth и позволява Bluetooth обаждания на до 150 метра разстояние. Часовникът също поддържа функция за записване на контакти в самото устройство. Моделът може да съхранява до 500 mp3 песни и директно да ги възпроизвежда. В спортен режим той е съвместим с 15 спорта. Часовникът прави сърдечен мониторинг, който помага за следенето на брадикардията и сърдечната недостатъчност. Освен когато е в спортен режим, потребителят ще бъде уведомен ако сърдечната му честота е над 100 удара в минута или под 50 удара в минута за период от повече от 10 минути. В допълнение на следенето на сърдечния ритъм смарт часовникът прави мониторинг и при сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *