Второто издание на Sofia Game Night ще предложи двойно повече събития

В рамките на второто издание на Sofia Game Night, което ще се проведе на 2-ри ноември в София, над 35 локации ще отворят врати с програма, посветена на игрите. Събитието се организира от Гьоте-институт България и ESL, с генералното партньорство на The Stars Group. Посетителите ще могат да избират от редица събития – изложби и изложения, гейминг, работилници, cosplay състезания и манга вечер, турнири, сетивни градски пътувания, концерти, настолни игри и други, насочени към професионалисти и любители от всички възрасти. Организаторите са се погрижили и за най-малките посетители на Sofia Game Night – през тази година ще има три пъти повече събития в специалната детска програма.

За първи път благодарение на Елисейския немско-френски фонд Sofia Game Night влиза и в ролята на продуцент на събития и подкрепя финансово проекти, избрани след отворена покана. Друг акцент в програмата на Софийската нощ на игрите е третото издание на изложението “Games Made in BG”, което ще се проведе в Гьоте-институт (ул. Будапеща 1”). В него ще бъдат включени повече от 40 разработчици и създатели на настолни и видео игри от България.

За първи път през тази година, с подкрепата на The Stars Group, ще се проведе и Show Your Creation 2019 – първото състезание за прототипи на настолни игри, а победителите ще могат да доразработят своя прототип. Сред организациите, които ще се включат тази година са Полски културен институт, Move.bg, Френски културен институт, Британски съвет, Национален исторически музей, Move.bg, SofiaLab, Сцена Derida, както и повечето софийски пространства за настолни и видео игри и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *