Samsung осигурява 50 000 медоносни дръвчета за опазване на пчелите в България

50 500 дръвчета да бъдат засадени до края на годината, а инициативата е по повод петдесетия рожден ден на Samsung. Вече са засадени 500 фиданки черен бор, а видът е избран от професионалистите от ДГС-София, съгласно одобрени технологични планове. Той е най-подходящ за избраното място и условия, както е устойчив към повечето вредители.

С тази доброволческа инициатива компанията даде старт на мащабна кампания в партньорство с „Гората.бг“. През 2019 г. пчелите бяха обявени за най-важните живи същества. Те са изключително значими в много аспекти, в това число и за нас хората – 80% от храната, която консумираме, зависи от опрашването на пчелите. Много фактори обаче застрашават тяхното съществуване – пестициди в индустриалното земеделие, вредители, монокултурни насаждения и други.

В търсене на решение на проблема с изчезването им, през ноември месец с подкрепата на Samsung България, чрез „Гората.бг“, ще бъдат подарени на пчелари в цялата страна 50 000 ароматни и медоносни дървета – липи, кестени, явори, акации и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *