Lenovo отчита девето поредно тримесечие на ръст в приходите

Lenovo обяви, че приходите на групата през второто тримесечие са достигнали $13,5 милиарда, което е девето поредно тримесечие на годишен растеж. Печалбата преди данъчно облагане се е увеличила с 45%, в сравнение със същото тримесечие година по-рано, достигайки $310 милиона. Нетната печалба също бележи ръст от 20% на годишна база, достигайки до $202 милиона. Миксът от приходи продължава да е балансиран между четирите региона на компанията (Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Близкият изток и Африка), като всеки от тях отчита над 20% дял от приходите.

Силните резултати се дължат основно на Intelligent Devices Group/IDG. PC and Smart Devices Group/PCSD, едно от двете бизнес поделения на IDG, отчита приходи в размер на $10,7 милиарда и рекорден марж на печалбата преди данъчно облагане от 5,7%. Обемът на продажбите регистрира годишен растеж от 7,1%, което води до общо увеличение на приходите на PCSD с 4,1% на годишна база. Печалбата преди данъчно облагане е на стойност $612 милиона, което е с $97 милиона повече в сравнение със същия период на миналата година.

При персоналните компютри обемите отново изпреварват пазара, който продължава да се възстановява. Lenovo държи 24,4% от глобалния пазар на персонални компютри, задържайки водещата си позиция на него. Високият растеж се дължи на премиум сегмента, както и на Workstation, Thin and Light, Visuals и Gaming PCs – всички те отчитат двуцифрено повишаване на обемите на годишна база.

Второто бизнес поделение на IDG, Mobile Business Group/MBG, отчете четвърто поредно тримесечие на рентабилност и положителна печалба преди данъчно облагане с подобрение в размер на $57 милиона на годишна база. На годишна база е налице спад на приходите (с 5,7% до $1,5 милиарда).

Приходите от Софтуер и услуги нарастват с 35% на годишна база, достигайки близо $900 милиона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *