Ето как може да игзглежда Google Pixel 4a

Steve Hemmerstoffer и сайта 91Mobiles публикуваха рендери на устройството, което очакваме да се появи след няколко месеца. Най-отличителната черта е промяната на лицето на предстоящото устройство на Google. От изображенията виждаме, че екранът заема почти цялата предна част, а камерата е поместена в punch hole в горния ляв ъгъл. Това означава, че сензорите за движение, които видяхме при Pixel 4, няма да са налични, също така може да не видим и 3D лицево разпознаване, заради липсата на място.

Друга подробност, която вече е рядкост е 3,5 mm жак за слушалки, който се очаква да бъде в горната част на смартфона. Една от главните прилики с Pixel 4 е дизайнът на основната камера. Отново виждаме квадрат, но Pixel 4a най-вероятно ще разполага само с една камера. Това не е особено голям проблем, защото от Google много добре демонстрираха как могат да оптимизират хардуера и софтуера, за да получим страхотни снимки, визирайки Google Pixel 3. При другите производители виждаме четворни камери с голям набор от възможности, а тук едва единична, като на нас би ни липсвал широкоъгълният сензор.

Към този момент няма информация относно хардуера, който ще се помещава в смартфона, но най-вероятно отново ще видим 4GB RAM памет и силно се надяваме на 128GB вътрешна памет, а не 64. Процесорът се предполага, че ще е Qualcomm Snapdragon 765, защото все пак това е „бюджетен“ смартфон. Също така се очаква Pixel 4a да бъде изцяло пластмасов, което не е задължително да е лоша черта за едно устройство, но всичко зависи от усещането, което ще остави в потребителя.

Разбира се, тази информация не може да бъде взета за даденост и най-вероятно ще видим минорни промени в дизайна и функционалността на устройството, но едно е сигурно – дизайнът и характеристиките изоставят от тенденциите.

Цялата налична информация до момента:

  • 5.7 или 5.8“ OLED екран
  • предна камера в punch hole
  • наличен 3,5 mm жак за слушалки
  • USB Type-C порт
  • сензор за пръстов отпечатък на гърба
  • единична основна камера

Alexander Kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *