Panasonic разработва UHD VR очила с HDR

По време на CES Panasonic обяви, че разработва първите в света Ultra High Definition (UHD) очила за виртуална реалност (VR), поддържащи “Висок динамичен диапазон” (HDR). Конвенционалните VR очила обикновено имат големи размери и изискват потребителите да ги закрепват към главата си с помощта на лента, което може да причини известен дискомфорт.

Компанията работи в сътрудничество с Kopin Corporation, производител на дисплеи за виртуална реалност. В очилата са внедрени множество аудио и визуални технологии на Panasonic, включително технологии за обработка на сигналите, създадени при разработването на видео оборудване, като телевизори и Blu-ray плейъри, акустични технологии от аудио продуктите на Technics и оптични технологии, използвани при цифровите фотоапарати LUMIX.

Моделът на Panasonic е лек и компактен, като предлага „висококачествени образи и оптимален звук“. Основни характеристики на модела включват миниатюрен OLED панел, изобразяване на плавни образи без „Screen door effect“, динамичен говорител на Technics и оптичен модул, разработен от Kopin Corporation, 3M Company и Panasonic.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *