Lenovo и Ducati създадоха лимитирана серия лаптопи

Lenovo си сътрудничи с Ducati за създаването на нова лимитирана серия лаптопи – Lenovo Ducati 5. Цветовете, избрани за лаптопа, са вдъхновени от един от моторите Panigale, но структурата на Ducati Monster заобикаля долния въздушен отвор. Спортните ауспуси на моторите Ducati имат шестоъгълна форма като на медна пита, които са пресъздадени при въздушни отвори на лаптопа. Червеният елемент присъства и във вътрешната част на лаптопа, а освен това е налична и специална шарка на калъфа, която съответства на детайлите на седалките на моторите Ducati.

Шрифтът, използван за индивидуалните серийни номера на долния капак на лаптопа и на картичките е същият, който Ducati използва, за да отбелязва колекционерските си моторни части. BIOS мелодията звучи като ръмженето на мотористите на MotoGP. Дори кутиите са специални; те са луксозни, а върху капака в сребрист цвят хамелеон е изобразено логото на Ducati.

Lenovo Ducati 5 е с 14-инчов Full HD IPS екран с тънки рамки и до 300 нита яркост. Моделът базиран на Windows 10 е с живот на батерията до 12 часа с Rapid Charge технология за бързо зареждане, процесор до 10-то поколение Intel Core i5, насочени нагоре говорители и Dolby Audio технология. Налична е Wi-Fi 6 връзка, клавиатура с опционална подсветка, четец на пръстови отпечатъци в бутона за включване, HD камера с интегриран затвор, 8GB DDR4 RAM и 1TB SSD PCle.

Теглото на машината е 1,58 кг, а дебелината 16,9 мм, като от нея ще бъдат произведени само 12 000 броя с цена 899 евро, а продажбите им на избрани пазари започват през април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *