Visa използва 100% възобновяема електроенергия

Visa обяви, че е изпълнила целта си да използва 100% възобновяема електроенергия до 2020 г., като продължава ангажимента си да води отговорна и устойчива политика в глобалните центрове на компанията, които включват 131 офиса в 76 страни и четири глобални центъра за обработка на данни.

Компанията направи инвестиции за възобновяема енергия на местата, където се намират големите й офиси, сред тях и четири локации в САЩ и Великобритания, които представляват 80% от глобалното потребление на електроенергия от Visa. Чрез закупуването на 100% възобновяема електроенергия Visa намали емисиите на парникови газове от електричеството, което използва, както и експлоатационните емисии от своите офиси и центрове за обработка на данни с почти 90% спрямо 2014 г.

Офисите на компанията по целия свят са приложили мерки за енергийна ефективност, за да изпълнят този ангажимент, включително ангажимента за проектиране и експлоатация на сгради, базирани на LEED, както и модернизиране на осветителните и отоплителни системи. Компанията следва и политика по отношение на електрониката, която изисква най-малко 90% новите устройствата в най-големите офиси на фирмените филиали да отговарят на стандартите ENERGY STAR или на EPEAT.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *