Новият SEAT Leon има и плъгин хибридна версия

SEAT представи най-новия си автомобил – SEAT Leon, който е част от компактния сегмент превозни средства. За разработката на новите модели от компанията са инвестирали над 1.1 милиарда евро, като са добавени нови системи за свързаност, асистирано шофиране, динамика и нова естетика. От пускането на първия модел в серията досега са продадени над 2.2 милиона автомобила с бранда SEAT Leon в три поколения. Компанията отчита рекордна 2019 с продадени над 570 000 коли, което е най-високото ѝ постижение досега.

Новият Leon е с реновиран вътрешен и външен дизайн и включва иновационна система за осветление, която се състои от множество елементи. Той ще се предлага в различни варианти, включително и плъгин хибрид. Това е първият изцяло свързан модел на компанията, като включва вътрешно и външно свързване (онлайн базирана навигация, функции и услуги), включително Full Link с Android Auto и безжичен CarPlay. Моделът е базиран на платформата MQB Evo, което дава дълъг живот и добра съвместимост с бъдещи решения. Сред новостите в сигурността са предикативен круз контрол, emergency assist 3.0, асистирано шофиране и др.

Увеличени са и вътрешните размери за удобство на пътниците, а дизайнът и производството му се извършват в Барселона. Очаква се моделът да е наличен през през второто тримесечие на 2020. Ще са налични два варианта на шасито – с 5 врати и Sportstourer версия.

Интегрираните LED фарове са създадени така, че да пресъздават фокус, а капакът е по-дълъг спрямо този при предходното поколение. Интериорът пресъздава функционалност и минимализъм, което е интересна комбинация и би ни било интересно да го изпробваме. Предното табло е широко и тънко, като според компанията придава ефект на лекота. Всичко в кабината е създадено, за да бъде ергономично и да даде комфорт на пътниците.

Наличен е 10-инчов екран за мултимедийната и системна функционалност, който поддържа работа с жестове и е ограничен броя хардуерни бутони. Налични са и разширени интериорни светлини на заден фон. Всички модели имат Kessy Go система, опция за свързване на USB, автоматично управление на осветлението и 8-инчова инфотеймнънт система.

За удобно возене са налични FR-специфично окачване, FR амортисьори, 17-инчови джанти с опция и за 18-инча и т.н. Автомобилът разполага и с автоматичен климатик с три зони (Climatronic), сензори за паркиране и др.

Плъгин хибридната версия включва 1.4 литров TSI бензинов двигател с електрически мотот и батерия 13kWh, както и 6-степенна скоростна кутия. Мощността на този модел е 150kW/204PS, а при използване само на електромотора се достига пробег до 60 км. Този модел ще се предлага както с 5 врати, така и във вариант Sportstourer.

Повече за новите модели можете да откриете тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *