Colgate представи нова паста за зъби с рециклираща се тубичка

През февруари на българския пазар се появи нова паста за зъби на марката Колгейт- Smile for Good, която се предлага в две разновидности – Smile for a Good Protection и Smile for a Good Whitening. Пастата се отличава от останалите продукти на Колгейт по две основни направления – прозрачност на съдържанието и възможност за рециклиране на тубичката.

„Най-важно съдържанието“ или „Защо има Лаурил глюкозид в пастата ни за зъби?“

Когато си купувате паста за зъби, на кои нейни качества се спирате? Често, изборът е измежду много различни видове продукти, но информираността за съдържанието и ползите съотв. вредите е ниска. Затова от Колгейт посочват на опаковката съставките и техния принос за добрата орална хигиена, или иначе казано – следващият път, когато се вгледате в съдържанието на пастата си за зъби и срещнете съставките Лаурил глюкозид и Динатриев кокоил глутамат, ще знаете, че те образуват пяната в нея. 99,7% от съдържанието на новата паста за зъби Smile for good са натурални съставки,като същата е сертифицирана от Vegan Society, FSC (Forest Stewardship Council) и EcoCert.

20 000 000 000 тубички

Годишно по света се продават 20 милиарда тубички, които в огромната си част не се рециклират. Причината е, че тубичките често се изработват от тънки листове пластмасов ламинат, притиснати около тънък слой алуминий, което прави невъзможно рециклирането им чрез познатите методи. Тубичката на новата паста за зъби е направена от HDPE полиетилен, който към момента е широко ползван за направата на опаковки за мляко и други пластмасови бутилки. Сред основните качества на HDPE опаковките е високата плътност, която при създаването на тубичка би се превърнала в проблем, тъй като би се изстисквала много трудно. От Колгейт въвеждат иновативно решение, комбинирайки различни дебелини на HDPE в тубичката, което позволява лесното ѝ изтискване. Разработката на новата тубичка е отнела пет години на компанията.

„Ние от Колгейт искаме да превърнем тубичките за пасти в част от кръговата икономика, като поддържа тази пластмасова продукция и елиминира отпадъците. Ако успеем да стандартизираме тубите за рециклиране сред всички компании, всички печелим. Искаме тубичките за паста за зъби – и в крайна сметка всички видове туби – да отговарят на същите стандарти за рециклиране на трети страни, които ние сме постигнали. Можем да приемем тези общи стандарти за тубичките и все още да се конкурираме със съдържанието им.” заявява Ноел Уолъс, главен изпълнителен директор и президент на Colgate -Palmolive.

Новата тубичка е част от изпълнението на поетия от компанията ангажимент за 100% рециклируеми опаковки, който компанията се стреми да изпълни до 2025г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *