Kaspersky предлага безплатни лицензи за здравни организации

Споделете публикацията:

Kaspersky обяви свободен достъп на медицински организации до своите най-търсени продукти за компютърна защита, включително в България. Списък с бизнес продукти на Kaspersky, безплатни за болнични заведения за период от шест месеца, включва: Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced и Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Паралелно с тази инициатива Kаspersky светва здравните институции да съблюдават добрите практики в кибер-защитата и да внедрят следните мерки възможно най-скоро:

1) Планирайте основно обучение по въпросите на кибер-защитата за повишаване на информираността, както на медицинския персонал, така и на служителите в администрацията. Обучението трябва да обхваща най-съществените практики като сигурни пароли и акаунти, електронна поща, използване на USB устройства, компютърна сигурност и безопасно сърфиране в интернет. Обяснете на персонала на болницата, че съществува нарастващ риск от киберпрестъпления насочени към ИТ системи в здравеопазването.

2) Сега е важно да проверите защита на болницата, да се уверите, че мерките са актуални, а софтуерът е конфигурирано правилно и покрива устройствата на всички служители. Включете защитна стена, за да активирате защита от заплахи, идващи от интернет. Решението за сигурност трябва да осигурява защита от рансъмуеър, тъй като това представлява една от често срещаните заплахи за медицинските организации.

3) Уверете се, че всички медицински апарати са правилно конфигурирани и актуализирани, като например медицински вентилаторите с мрежови възможности. Ако има вероятност броят на такива устройства да се увеличи бързо, разработете специална процедура за бързо инсталиране и конфигуриране на всички нови устройства.

4) Някои болници спешно наемат нов персонал, което означава увеличаване на броя на крайните точки, включително личните устройства на новите служители. Това може да попречи на контрола върху корпоративните ИТ системи. По тази причина ИТ експертите трябва да обърнат специално внимание на добавянето на защита към тези нови устройства. По-добре е предварително да имате профили за сигурност, политики за сигурност и лицензи, за да добавите нови устройства, когато е необходимо.

5) Уверете се, че настоящите ви решения за сигурност позволяват поръчка на достатъчно лицензи за увеличаващия се брой устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.