Алтерко Роботикс с нови смарт продукти срещу бактерии и вируси във въздуха

IoT компанията Алтерко Роботикс разработва 2 нови смарт продукта, които ще помогнат в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. Това сa уредите за пречистване на въздуха Shelly PURE и Shelly AIR. С помощта на UV-C лъчи те могат да унищожат до 95% от бактериите и вирусите във въздуха. Алтерко Роботикс планира да дари първите 10 устройства на Националния оперативен щаб, за да бъдат използвани в болниците като помощ в борбата с COVID-19 у нас.

В момента тече и кампания за набиране на първи клиентски поръчки за Shelly PURE, като целта е производството да стартира до 2 седмици. Желаещите могат да направят своята поръчка и да бъдат сред първите, които ще се сдобият с уникалното устройство Shelly PURE тук: https://shelly.cloud/shelly-pure-wifi-smart-home-automation/

Shelly PURE е умен уред за пречистване на въздуха, подходящ за домашна и офис употреба. Управлява се през мобилен телефон и използва две технологии за почистване на въздуха: HEPA филтър за частици по-големи от 0.3 микрона и бактерицидни UV-C лъчи за унищожаване на вируси и бактерии.

Всички изследвания до момента показват че UV-C лъчите успяват ефективно да унищожат почти всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства досега се считаше за опасно поради две причини: UV-C лъчите могат да предизвикат рак на кожата, а устройствата който ги излъчват, създават и озон, който в малки количества помага за дезинфекцията, но в по-големи е отровен.

Shelly PURE, обаче, е безопасен за употреба. Уредът използва LED технология, като UV-C лъчите се създават в специален за целта реактор от алуминий, който не допуска те да достигнат до кожата или очите на човек, и в същото време не се произвежда никакъв озон. Устройството може да се използва без притеснения и без ограничение във всеки дом и офис.

Wi-Fi технологията на Shelly PURE позволява устройството да се управлява директно от мобилния телефон на потребителя (през приложението Shelly Cloud), както и на него да се получава информация в реално време за температурата, влажността и замърсеността на въздуха в помещението. Потребителите могат също предварително да настройват графици на включване и изключване на уреда.

Shelly PURE е съвместим с операционните системи Android и iOS, както и с популярните гласови асистенти Amazon Alexa и Google Assistant.

Shelly AIR e професионалната версия на Shelly PURE, която работи на същия принцип, но мощността е два пъти по голяма. Устройството е изработено от 98% алуминий и може да бъде монтирано в градския транспорт, складове за храни, офиси, болници, като продуктът позволява лесна модификация според изискванията на различните помещения.

Плановете на Алтерко Роботикс са Shelly AIR да бъде пуснат в производство до 2 седмици, а Shelly Pure да бъде на пазара през май месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *