Ревю на гейминг мишката Sandberg Destroyer FlexWeight

От доста време не ми беше попадала геймърска мишка за ревю, но ето, че дойде и това време, а в случая и с допълнителен аксесоар – бънджи с USB хъб. Мишката Destroyer FlexWeight e модел на вече добре познатата ми компания Sandberg, като се отличава с регулируемо тегло и светлинни ефекти. Бънджи хъбът е със същия бранд и отново има светлинни ефекти, но и цели четири USB порта.

Дизайн

Мишката е със сравнително големи размери и е предназначена за използване с дясна ръка. Горната ѝ част е с матирано покритие, а отстрани има релефна повърхност, което дава възможност за добър и стабилен захват. Отдолу са позиционирани две големи крачета, както и отсек за тежести. Зоните със светлинни обекти са отгоре и са около скрола и при мястото за дланта. Освен скрола и основните два бутона, отгоре са поставени два бутона за регулиране на скоростта и още един отстрани на левия основен. Останалите три са достъпни за палеца и са отляво на корпуса.

Бънджито е в черен цвят и с три крачета с гумирана основа, което предпазва от плъзгане по различните повърхности. Налични са четири USB порта, както и 3 червени LED светлини в горната част и един в долната (прожектира логото на компанията на повърхността). Придържането на кабела става от водач с гъвкаво рамо, който е изработен от гумирана повърхност.

Основни характеристики:

  • Интерфейс: USB
  • Дължина на кабела: 1.5 метра
  • Резолюция: до 4200 DPI (800, 1200, 2400, 3200, 4000, 4200)
  • Бутони: 9
  • Издръжливост: 5 милиона клика
  • Тежести: 5 х 5 гр.
  • LED светлинни ефекти
  • Тегло без тежестите: 139 гр

Мишката идва с доста удобен дизайн и е за десничари. Тя предлага стабилен захват благодарение на матираната си повърхност и релефно покритие в зоните на палеца и кутрето. Трябва да призная, че с нея се работи и играе доста приятно, без особена умора при продължителен гейминг.

Бутоните са удобни за бърз достъп, като основните два от тях са с доста бързи суичове и издържат на 5 милиона клика – по данни на компанията. Останалите, които можете да използвате за различни функционалности са достъпни за палеца.

Максималната скорост/резолюция на оптичния сензор е до 4200 dpi, като може да бъде регулирана в общо шест стъпки чрез бутоните в горната част на конструкцията. Скоростта е доста висока и позволява работа при монитори с висока резолюция, а регулирането позволява оптимална настройка според нуждите. Скролът функционира и като бутон, а движенията при скролиране гладки.
Мишката идва с кабел с дължина 1.5 метра и сплетено покритие, което означава, че е издръжлив за продължителна работа.

Наличното LED осветление е атрактивно и пулсира в различни цветове, като се променя в зависимост от скоростта и при натискане на бутоните за преминаване между тях. Мишката идва с 5 х 5 гр тежести, които могат да се свалят лесно в зависимост от предпочитанията.

По време на гейминг може да разчитате на бързи реакции и прецизност в движенията, като оставам с добри впечатления както при стратегиите, така и при екшън игрите. Все пак основно използвам мишката и за работа, като тя е удобна и за тези цели, като допълнителните бутони влизат в употреба и тук.

Sandberg 2in1 USB Hub Bungee

Заедно с мишката получих за тест и бънджи с вграден USB хъб. Този тип устройства повишават удобството като придържат кабела в позиция, която не позволява заплитане и винаги можете да регулирате желаната за удобен гейминг и работа дължина. Бънджито е с три крачета с гумирано покритие от долната страна, което го задържа стабилно на множество повърхности. Рамото за придържане на кабела е от гумиран материал и е гъвкаво.

Достъпни са 4 USB порта, които можете да използвате за свързване на допълнителни периферни устройства, а връзката на бънджито към компютъра става чрез включен в комплекта с него кабел. Моделът има червени LED светлини, като две от тях са в предната част. Третата проектира логото на компанията върху повърхността, на която е поставено бънджито.

Заключение

Sandberg Destroyer FlexWeight струва малко над 60 лв. и за тази си достъпна цена предоставя много добри гейминг характеристики. Максималната скорост е висока, а сензорът позволява и прецизни движения. Конструкцията предлага стабилен захват, а добавените LED ефекти са приятни за окото. Достъпни са достатъчен за повечето ситуации бутони, а добавена стойност предоставя опцията за настройка на теглото. Спокойно мога да препоръчам мишката, тъй като тя може да ви служи вярно по време на дългите гейминг сесии.

Бънджито е с цена от 51 лв. и добавя допълнителен комфорт при работа и игра. То стои стабилно на различните типове повърхности и позволява опцията за свързване на допълнително аксесоари и периферни устройства благодарение на наличието на 4-портов USB хъб.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *