DJI Mavic Air 2 идва с редица подобрения

Споделете публикацията:

Повече от две години след анонса на Mavic Air, DJI представя и неговия наследник Mavic Air 2. Той разполага с по-голям 48-мегапикселов сензор и педлага до 34 минути полет с един заряд на батерията. Mavic Air 2 струва 849 евро или 1049 евро за Fly More Combo комплект с допълнителни батерии и аксесоари.

Той включва предварително зададени режими за засичане на сцени, включително сняг, дървета, залез, изгрев и др. Режимите за автономен полет също са подобрени. Mavic Air 2 използва 48MP сензор, който по подразбиране заснема 12MP кадри, но е възможно снимане и с максималната резолюция. Заснемането на видео е до 4K при 60fps, но има и режим за 8K при снимане на тайм лапс. Налична е триосова стабилизация.

Mavic Air 2 е първият дрон с AirSense технологията, която засича околни летателни апарати. Той разполага и с нови сензори за препятствия, които би трябвало да предотвратяват сблъсъци. Контролерът има изцяло нов дизайн и няма външни антени, както и изваждащи се ръохватки. Телефонът се поставя в горната част, а не както преди под лостовете и бутоните за управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.