LG Velvet идва с нов дизайн и чипсет Snapdragon 765G

LG представи най-новия си смартфон LG Velvet, който замества познатата ни серия G. От утре потребителите в Южна Корея могат да направят предварителна заявка за устройството, което е с цена около 680 евро в страната. Доставките там започват на 15 май. Смартфонът е базиран на чипсет Snapdragon 765G в комбинация с 5G модем Snapdragon X52, 8GB RAM и 128GB разширяема памет за файлове.

Основната камера е тройна и включва 48MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 5MP за боке ефекти. Селфи камерата е 16-мегапикселова и позиционирана в прорез в екрана. Разположението, подредбата и големината на отворите за сензорите са част от новия дизайн като наподобяват дъждовни капки. Налична е метална рамка, която в долната и горната си части е плоска.

Дисплеят включва извит OLED панел с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+, извити страни и вграден скенер на отпечатъци. Поддържа се работа със стилус Wacom, като е налично и специално приложение за превръщане на ръкописен текст в дигитален формат.

Конструкцията на смартфона включва и извит гръб, като е налични IP68 и MIL-STD 810G сертификации за устойчивост. Батерията е с капацитет 4300 mAh и поддържа технологии за бързо жично и безжично зареждане. Телефонът ще се предлага в четири цвята – бял, зелен, сив и Illusion Sunset.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *