Ревю: Lenovo Tab M10 FHD Plus (2nd Gen)

В днешното ни ревю ще ви запознаем с един от най-новите таблети на Lenovo Tab M10 FHD Plus. Той предлага голям екран с компактен метален корпус. Най-важното в случая е, че таблетът включва 4G LTE опция и е сравнително достъпен.

Дизайн

Lenovo Tab M10 FHD Plus предлага тънка алуминиева конструкция в комбинация с голям екран, чиито странични рамки също са тънки. Хардуерните бутони за управление на силата на звука и включване са поставени отдясно на корпуса, като там е и слотът за памет/SIM карти. Отдолу откриваме USB Type-C порт и отвор за високоговорител, а отгоре още един отвор и жак за слушалки. Отляво са поставени конекторите за док аксесоар, а отзад се откроява само издатината за основната камера.

Основни характеристики:

Дисплей: 10.3″ (1920 x 1200), IPS, 220 PPI, 330 нита, 10-точков мултитъч
Чипсет: MediaTek Helio P22T Tab
Памет: До 4GB RAM, 64GB за файлове, MicroSD слот
Камери: 8MP/5MP
Звук: 2 х странични говорители с Dolby Atmos, Двойни микрофони
Свързаност: USB Type-C, двубандов WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5, LTE, жак за слушалки, Guide pins + 2-point pogo-pin
Батерия: До 4,6 часа при видео плейбек/До 7 часа при браузване в интернет
ОС: Android 9 Pie
Размери: 244.2 x 153.3 x 8.15 мм, 460 г

Дисплей

Моделът предлага IPS дисплей с диагонал 10.3 инча, резолюция Full HD и 10-точков мултитъч за управление. Максималната яркост е 330 нита, а съотношението екран-корпус е малко под 90%. Панелът е с добри параметри и предлага прилични нива на яркост и цветово представяне. Предлага се и режим на защита на очите, който ограничава нивата на синята светлина, а това намалява натоварването при четене в тъмна околна обстановка.

В основата на таблета откриваме чипсет MediaTek Helio P22T, който макар да не е от най-мощните предлага прилична производителност за ежедневните задачи. Моделът се справя с основните приложения и доста игри, като на моменти се забелязват леки забавяния. В комбинация с чипсета него са налични 4GB RAM и 64GB разширяема памет – напълно достатъчно на първо време, а с добавянето на MicroSD карта можете да разчитате на допълнително количество.

Налични са най-разнообразни опции за свързване като започнем от 4G LTE (чрез SIM карта), двубандов Wi-Fi ac за високи скорости на трансфер, Bluetooth 5, USB Type-C и жак за слушалки. Определено най-добро впечатление прави наличието на опция за свързване с мобилни мрежи, което може да е полезно в много ситуации.

Мултимедийната система се състои от 8MP основна и 5MP предна камери, два високоговорителя с технология Dolby Atmos и двойни микрофони. Качеството на звука е доста добро, което се и очаква от налични хардуер. Той е силен и доколкото е възможно за този тип устройства, плътен. Двойните микрофони вършат чудесна работа при използване на виртуалния асистент и онлайн комуникация. Таблетът може да бъде отключен и чрез използване на предната камера за лицево разпознаване. Освен това можете да разчитате и на прилично качество при видео разговори.

Батерията според компанията предлага до 4.6 часа при видео плейбек или до 7 часа при браузване в интернет. От работата с модела мога да споделя, че той предлага прилични нива на автономност.

В софтуерно отношение е налична Android 9 Pie с доста близък до стоковия интерфейс на операционната система, което означава, че няма излишни елементи. Вече можете да използвате жестове за навигация, което определено представлява улеснение спрямо наличните преди това софтуерни бутони. Наличен е и детски режим, който дава достъп на децата до безопасно съдържание. Освен това откриваме опция за управление на това какво гледат и колко дълго.

Заключение

При цена от 479 лв. в свободна продажба, устройството предлага редица полезни функционалности, включително голям екран с висока резолюция и опция за връзка към мобилни мрежи. С него можете да разполагате с достъп до необходимата ви информация, а и мултимедийно съдържание дори когато сте на път и нямате достъп до Wi-Fi мрежи. Големият екран го прави удобен както за четене, така и за гледане на клипове, а и филми. Това се комбинира добре и с ефективната звукова система.

2 thoughts on “Ревю: Lenovo Tab M10 FHD Plus (2nd Gen)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *