MyKi Tcam e камера измерваща дистанционно телесната температура

Българската компания Алтерко Роботикс представи MyKi Tcam – умна камера за дистанционно измерване на телесната температура с точност от +/- 0,3°C. Самият скрининг отнема 0.5 секунди и при засечена температура над 37.3°C камерата влиза в предупредителен режим, като се задействат вградените аларма и гласово предупреждение за наличие на висока температура. Устройството вече може да бъде закупено на цена от 699 евро без ДДС на официалната уеб страница на MyKi, както и от VIVACOM.

MyKi Tcam тежи 735 грама, в основата ѝ има скоба със стандартна резба ¼, а батерията на камерата е акумулаторна с USB захранване и издържа до 8 часа в режим на работа. Налично е вградено двупосочно аудио, което позволява провеждане на разговор при необходимост. При доближаване на камерата (на 1 м) тя автоматично напомня за измерване на температурата. Оборудвана е с OLED дисплей, на който в реално време се показва засечената температура.

MyKi Tcam има вграден WiFi модул, който позволява свързването на устройството със смартфон, телевизор или компютър и видео наблюдение на живо. Това се осъществява в безплатно приложение FINDCAM Max, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Приложението дава статистически данни за измерванията на температурата в реално време и позволява съхранение и достъп до данните за направените измервания и видео записи назад във времето. Данните се съхраняват на вградената карта памет (128 GB), a приложението е мястото, където те са достъпни и могат да бъдат прегледани и анализирани по всяко време за максимално удобство на потребителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *