Европейска премиера за новата серия смартфони TCL 10

В началото на април TCL представи новата си серия смартфони TCL 10, която включва три модела – TCL 10L, 10 Pro и 10 5G. Сега те са готови за пазарната си премиера, като в настоящия ни материал ще ви запознае накратко с тях. И трите използва NXTVISION технология за SDR към HDR конвертиране и имат жакове за слушалки и технология Super Bluetooth.

TCL 10 Pro идва с извит AMOLED екран с диагонал 6.47 инча, резолюция Full HD+, HDR10, Gorilla Glass защита, вграден скенер на отпечатъци и отвор за 24MP селфи камера. Наличен е NXTVISION, който конвертира SDR към HDR съдържание.

В основата на модела е чипсет Snapdragon 675 с 6GB RAM, разширяема 128GB UFS 2.1 памет и батерия с капацитет 4500 mAh с бързо зареждане 18W. Основната камера е четворна и включва 64MP сензор Samsung GW1, 16MP с ултраширокоъгълен обектив (123-градуса) 5MP за ограничена околна светлина и 2MP за боке ефекти.

Моделът идва с Android 10 под графичния интерфейс на компанията, а цената му в Европа е 449 евро и ще се предлага в сив и зелен цвят, но на този етап не е ясно кога ще се появи у нас. И трите модела би трябвало да получат две обновления на операционната система, но това зависи от отделните пазари.

TCL 10 5G е базиран на чипсет Snapdragon 765G с 5G модем в комбинация с 6GB RAM, 128GB разширяема памет и същата батерия като при Pro варианта. Тук също е налична четворна основна камера с 64MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 5MP за макро снимки и 2MP за боке ефекти. Тук откриваме и четец на отпечатъци, който е рапзоложен на гърба. Това се дължи на наличието на LCD екран, а той е с диагонал 6.53 инча, Full HD+ резолюция, HDR10 и отвор за 16MP селфи камера. Устройството ще е с цена 399 евро, а премиерата му у нас до голяма степен зависи от въвеждането на 5G мрежите.

Най-достъпното попълнение е TCL 10L, който има същия дисплей като при 10 5G и тук е използван четец на отпечатъци на гърба. Основната камера включва 48MP сензор Samsung GM1, 8MP с широкоъгълен обектив, 2MP за макро и 2MP за боке ефекти. Чипсетът тук е Snapdragon 665 с 6GB RAM, 64/128GB разширяема памет и 4000mAh батерия. Цената на това устройство е 249 евро. В момента 10L е достъпен в бъндъл с TCL телевизор в Telenor.

От компанията споделиха, че скорона пазара ще са достъпни и два модела Bluetooth слушалки, смарт часовник, Wi-Fi меш система и 5G рутер. Предстои да видим дали те ще се появят на пазара у нас.

TCL работи и върху смартфони със сгъваем дисплей, като демонстрира интересни концепции в тази област. Освен това компанията е разработила и 4К дисплей вграден в очила, към които можете да вържете външен източник на съдържане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *