LG представиха новите си модели телевизори

LG Electronics обявиха новите си телевизори за 2020 г. Бяха представени 14 нови OLED модела, сред които истински 8К ZX модели, 4К Ultra HD и изящните GX Gallery модели.

Телевизорът като изкуство

През годината ще можем да се насладим на три нови модела от серията GX Gallery, с три размера на екрана съотв. 55, 65 и 77 инча. Телевизорите от тази серия са известни с уникалния си минималистичен дизайн, реализиран благодарение на технология на OLED панела, при която не се ползва задно осветление. Именно чрез нея, дебелината на телевизорите е впечатляващите 20 мм.

Интерес буди и серията 8К телевизори от гамата ZX (77 и 88 инча) – или иначе казано резолюцията им е 16 пъти по-голяма от тази на Full HD телевизор. Премиум серията NanoCell, добавя още седем 8К устройства с размер на екрана 65 и 75 инча. Ако все пак 75 инча Ви се сторят твърде много за Вашия хол, 55-инчовите модели от сериите CX и BX вероятно ще Ви допаднат повече, като екраните са с 4К резолюция. В гамата има още 65 и 77-инчови модели, а CX се предлага и в още по-компактен размер – „само“ 48 инча.

В повечето от OLED и 8K NanoCell телевизори за 2020г. е наличен и новият α9 Gen 3 AI процесор, чрез който се подобряват качеството на звука и картината.

Новите телевизори поддържат най-новите спецификации за HDMI, включително eARC и ALLM за по-висококачествено аудио и плавно изпълнение, без забавяне. 8K моделите на LG могат да възпроизвеждат 8K съдържание от HDMI и USB цифрови носители и да поддържат широка гама кодеци, включително HEVC, VP9 и AV1. 8K телевизорите на LG поддържат 8K стрийминг съдържание при 60FPS.

При серията NanoCell потребителите ще имат достъп до съдържание от Apple Tv, Disney+ и Netflix ,а усещането за качество може да бъде допълнено с два Bluetooth високоговорителя, едновременно свързани към телевизора, които можете да разположите навсякъде около вас.

Да поиграем на телевизионни игри

12 модела от новите OLED телевизори са съвместими с NVIDIA G-Sync, с която се адаптира честотата на обновяване на картината към честотата на кадрите на свързания хардуер. Внедрената технология ползва индивидуално управление на пикселите, за възпроизвеждане на високо качество на картината. Допълнителен плюс на OLED и NanoCell телевизорите е, че са единствените, които поддържат HDMI VRR, което позволява съвместимост с много устройства за игри.

За феновете на спорта

Със сигурност мнозина от нас са купували нов телевизор преди голям футболен форум. Тази година може и да няма Евро 2020, но любовта към спорта е вдъхновила разработчиците на LG, които са я пренесли във функцията Sports Alert. Тя позволява на потребителите да следват любимите си отбори с лекота, предоставяйки резултати в реално време, актуални графици и др. полезна информация за редица професионални спортове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *