Ревю: Huawei FreeBuds 3i

В началото на май Huawei представи най-новите си безжични слушалки FreeBuds 3i в Европа, а те вече са налични и у нас. От няколко седмици имам възможност да изпробвам модела и вече мога да споделя впечатленията си с вас.

Слушалките са доста компактни и предлагат доста по-различен дизайн спрямо предшествениците си FreeBuds 3. Този път те са със силиконови накрайници, които позволяват стабилно захващане в ухото, а в комплект с тях са 4 различни по размер накрайника.

Моделът е наличен в бял цвят, а в задната част на всяка слушалка е достъпна чувствителна на допир зона, която се използва за управление на някой действия. От вътрешната им страна е видим сензор, който отчита свалянето и поставянето им в ухото. Кейсът за съхранение и зареждане е компактен и също в бял цвят с полирана повърхност. На него откриваме бутон за сдвояване, LED индикатори за нивото на заряд и USB Type-C порт за зареждане.

Основни характеристики:

  • Размер на говорителя: 10 мм динамичен
  • Технология за свързване: Bluetooth 5
  • Три микрофона на слушалка
  • Шумопотискане: активно и по време на разговори
  • Размери: 41.8 x 23.7 x 19.8 мм, 5.1 гр
  • Цвят: бял, черен

Започваме от процеса на свързване на слушалките към смартфона, а той е доста опростен. Първо се уверете, че те са заредени. След това отворете кейса и задръжте бутона в задната му част, което ще ги приведе в режим на сдвояване. Завършете в Bluetooth секцията на телефона си от където ги свързвате.

Освен това можете да свалите приложението на Huawei AI Life, което нагледно ви ръководи в процеса. Освен това тук е наличен достъп до разнообразна информация като нивото на батериите както на слушалките, така и на кейсът. през него можете да правите и настройки за сензорното управление, актуализирате софтуера и др.

Последващата връзка става директно след като отворите кейсът, а ако използвате някой от новите телефони на компанията (с EMUI 10 и по-нови) ще виждате и изскачащ прозорец, който директно показва заряда на слушалките и кейса.

Впечатления и характеристики

На първо място слушалките са доста удобни за носене и се захващат стабилно в ухото. Благодарение на използваните 10-милиметрови говорители е наличен качествен звук, който е впечатляващ на фона на размерите си. Той е силен и плътен, като дори ниските честоти са прилични. Определено това е една от силните черти на FreeBuds 3i.

Това обаче, което ги отличава от стандартните модели е наличието на технология за активно шумопотискане. Всяка от слушалките включва три микрофона, два насочени навън и един навътре. Третият микрофон улавя гласа преминаващ през ушите и води до значително подобрение при разговори. Системата за шумопотискане може да понижи звука с до 32 децибела и е особено ефективна. След като я активирате почти изцяло се изолирате от външните шумове.

Включването на тази функция по подразбиране става чрез задържане на която и да е от слушалките – налични са три режима. Освен този за шумопотискане са достъпни още такъв за чуване на околните звуци и изключено. Режимът за чуване на обкръжението е особено полезен с това, че не се налага да сваляте слушалките когато пазарувате например. Използват се микрофоните за пропускане на околните звуци – също доста ефективно.

Благодарение на специален сензор се засича дали слушалките са в ухото и при сваляне се прекъсва плейбекът, а при повторно поставяне се възстановява.

Звукът по време на разговори също е качествен и технологията за шумопотискане работи ефективно и при него. И от отсрещната страна съобщават за добро качество.

Чрез приложението AI Life можете да задавате това каква функционалност да се извършва при двойно докосване на отделните слушалки. Сред тях са пауза/старт;приемане на обаждане/затваряне, активиране на гласов асистент, следваща и предишна песен.

Какво е положението с батериите – по данни на компанията, с един заряд можете да изкарате до 3.5 часа при слушане на музика. Благодарение на вградената в кейса батерия се добавят още 14.5 часа музикален плейбек или 10.5 часа разговори.

Слушалките се зареждат изцяло за около час, а кейсът за 115 минути. Досега нито веднъж не ми се е случвало слушалките да се изтощят преди да ги върна в кутията, определено е налично добро ниво на автономия. Кейъст се зарежда с USB кабел – може да използвате компютър, портативна батерия, заряден адаптер или друго съвместимо устройство.

Заключение

Оставам с изцяло положителни впечатления от Huawei FreeBuds 3i. Те не само са с приятен дизайн и удобни за носене, но предлагат и качествен звук. Разбира се най-полезната им функционалност е активната технология за шумопотискане, която ви позволява да се изолирате от околните звуци. Те са подходящи и за провеждане на разговори. Животът на батерията е приличен и разбира се получавате допълнителен заряд от кейса. Цената на модела в свободна продажба е 219 лв.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *