Ford Mustang Mach-E ще се справи с един неприятен недостатък при електромобилите

Електрическият автомобил Ford Mustang Mach-E ще включва нов Intelligent Range софтуер, който дава точни данни на шофьорите за това колко могат да карат преди батерията да се изтощи.

Решението използва данни от други електромобили (от същия модел) в комбинация с прогнозата за времето като чрез специален алгоритъм проучва и поведението на шофьора. По този начин би трябвало да се реши един от неприятните проблеми свързани с електромобилите, а именно сериозните вариации с данните за оставащото разстояние, което можете да изминете. Разбира се това се влияе от редица фактори, включително използването на климатик.

Колата дава данни за наличния заряд, а „powertrain“ модулът показва какъв е разходът, а това е достатъчно за получаване на моментна картина за издръжливостта на батерията. Междувременно при някаква промяна на условията Intelligent Range системата преизчислява данните и пуска известие с причините, поради които е предоставен нов резултат.

Решението ще може да бъде обновявано, тъй като Mustang Mach-E използва Sync 4 система, която позволява ъпдейти. Междувременно Roadside Assistance програмата на компанията в САЩ ще включва безплатно извозване до най-близката зарядна станция, домът ви или сертифицирано дилърство, ако батерията се изчерпа по време на път.

Доставките на Ford Mustang Mach-E стартират през 2021. Електромобилът ще има максимален пробег от 300 мили с един заряд, а цените на базовия вариант започват от 43.895 долара в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *