Над 150 000 ученици и учители използват облачната платформа Google G Suite

Над 150 000 учители и ученици от 500 училища в страната са избрали пакета G Suite за образованието на Google за своя облачна платформа. Тя е безплатна, изцяло локализирана на български език и съвместима с всякакви устройства и други системи. Платформата е официално разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и беше представена до всички образователни организации в страната по време на извънредната ситуация заради COVID-19.

Училищата, които вече са започнали да я използват, са осъществили много по-лесно дигитализацията на образователния процес през последните месеци, споделят от Центъра за творческо обучение, който е официален партньор на Google Cloud със специализация “Образование” за България.

Google G Suite обединява множество образователни приложения и функционалности като онлайн уроци, споделяне на файлове, управление на виртуална класна стая, Google Classroom, Jamboard и други. Тя осигурява и неограничено пространство за съхранение на учебни материали в “облака”. Към момента тя се използва от повече от осемдесет милиона потребители по целия свят, сред които ученици, учители и родители.

Използването на Google G suite позволява безплатна работа с ресурси и технологии, достъпни за всички учители и ученици, като: Google Expeditions, Jamboard и Класна стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *