LEGO Education вече и в България

Решенията за “учене чрез правене” и “учене чрез игра”, създадени от LEGO Education, вече са достъпни и в България. Комплектите са подходящи за всеки етап на обучение в областта на науката, технологиите, математиката, алгоритмичното мислене, програмиране, инженеринг и др., започвайки от детските градини, преминавайки през училищата и достигайки до университетите.

Всички образователни решения, разработени от LEGO Education, са изградени около методите за учене чрез правене, преживяване и игра. Занятията се базират на практически дейности, чрез които учениците усвояват нов материал и придобиват умения в областта на науката, програмирането и технологиите – според тяхната възраст и възможности да възприемат нови знания. LEGO Education решенията са приложими за всички български учебни заведения, както и всички STEM центрове (т.нар. наука, технологии, инженеринг и математика – Science Technology Engineering and Mathematics) по програмите на Министерство на образованието и науката (МОН).

Чрез LEGO Education в България се предлагат цялостни решения за детски градини, училища и висши учебни заведения. Те включват всичко необходимо за процеса на обучение като учебни комплекти, урочни планове, подкрепа за преподавателите, възможности за участие в международни състезания по роботика и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *