Galaxy Watch3 предлага доста, но на висока цена

Samsung представи новата си серия смарт часовници Galaxy Watch3, които наследяват пуснатия през 2018 Galaxy Watch. Моделите се очакват от 21 август с цени от 429 евро и 459 евро съответно за Bluetooth версиите на 41- и 45-милиметровите варианти и 479 евро и 509 евро за техните LTE версии.

Galaxy Watch3 наподобява доста на предшественика си и включва въртяща се рамка и два хардуерни бутона отдясно на стоманената конструкция. Той е с 14% по тънък и 15% по-лек от Galaxy Watch, а това ще го направи и по-удобен за носене. Междувременно екранът на по-големия вариант е разширен до 1.4-инча.

Watch3 се предлага в два размера, 41мм и 45мм, с Bluetooth и LTE варианти, като по-малката версия е налична в бронз и сребрист цвят, а по-голямата в сребрист и черен. И двата варианта с са OLED дисплеи със защитно покритие Gorilla Glass.

В софтуерно отношение е използвана операционна система Tizen и включва редица софтуерни функционалности. Сред тях са измерване нивото на кислород в кръвта, пулс и възможност за изготвяне на ЕКГ. Някои от тези функционалности ще са налични по-късно през годината, а други ще са в достъпни само в някои региони. Watch3 може да засича и падания, като в такива случаи ще изпраща местоположението ви до зададен контакт.

Налични са още подобрена система за анализ на съня, включени видео упражнения през приложението за смартфона, множество циферблати, както и издръжливост на батериите до два дни с един заряд, което разбира се е неприятно.

Разбира се, налична е и интеграция със смартфона, като можете да получавате известия и да отговаряте на някои от тях. интересна експериментална черта в устройството е опцията за управление на някои функционалности чрез жестове с ръце. например чрез затваряне и отваряне на ръката можете да отговорите на входящо обаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *