Genesis Thor 300 RGB – Механична клавиатура с RGB подсветка

Вече ви запознах с някои от геймърските периферни продукти на Genesis, а сега идва ред и на актуалната клавиатура Thor 300 RGB. В случая става дума за механична клавиатура с RGB подсветка. Моделът е с алуминиев корпус, който изглежда доста стабилен и способен да издържи на доста сериозни натоварване.

Интересна част от дизайна е системата за управление на кабела, която позволява прекарването му отдясно, отдясно и горната част на корпуса през специални улеи. Освен това са поставени доста гумирани елементи за стабилно позициониране, както и елементи за повдигане в по-удобна позиция за гейминг, а и писане.

Основни характеристики:

Суичове: Outemu Brown
Време за реакция: 8 милисекунди
Подсветка: RGB/25 режима
Материали: ABS + метал
Клавиши: 104
Кабел: USB, 1.75 м
Размери: 36 х 136 х 442 мм, 1.225 гр

Тъй като това все пак е клавиатура не е нужна кой знае каква настройка преди първоначална употреба. Просто я свързвате към USB порт и изчаквате автоматичното инсталиране на драйверите (Windows). За да се възползвате от пълната функционалност на модела ще трябва да изтеглите и специфично приложение, което е налично на продуктовата страница на клавиатурата. В него можете да създадете няколко профила с различни светлинни ефекти и макро настройки, доста полезна функционалност.

Както вече споменах, клавиатурата е със система за управление на кабела, а по този начин няма допълнително да затрупате бюрото си. Това става като изведете кабела от предпочитана от вас страна на конструкцията – ляво, дясно или отгоре в зависимост от това от коя страна на компютъра е портът за свързване.

Алуминиевият корпус е тежък, а това в комбинация с гумираните крачета позволява доста стабилното позициониране на клавиатурата.

Клавиатурата включва кафяви суичове като ходът е сериозен и движенията бързи. Тези суичове не са от най-шумните и това е сред положителните им черти. Времето за реакция е кратко (8 милисекунди), а животът на клавишите е до 50 милиона натискания. Покритието на бутоните е издръжливо на износване, като те няма да загубят свойствата си дори след години работа.

Сред функционалностите, които помагат за безпроблемен гейминг са заключване на бутона Windows, с което няма да прекъснете играта си при натискането му по погрешка, както и N-KEY Rollover – независимо колко бутона натиснете те се отчитат. Втората от тези функции е задължителна за геймърските клавиатури, тъй като позволява изпълняването на команди с комбинации от множество клавиши. Налична е интересна възможност за сменяне функцията на бутоните WASD с тези на стрелките, а това става чрез Fn + W.

Подсветката е доста ефектна и обхваща всички клавиши, а освен чрез софтуера, можете да я регулирате и чрез комбинации от бутони. Стандартните режими се прехвърлят с натискане на бутоните Fn и Ins, като тук са общо 20 режима. Цветът на подсветката се сменя с Fn + Del, а за някои специфични игри има отделни режими – Fn + 1, 2, 3, 4 и 5. Яркостта се променя с Fn + стрелките нагоре или надолу.

Заключение

Genesis Thor 300 RGB струва около 100 лв., което означава, че е доста добре позиционирана за това, което предлага. Тя предлага стабилна метална изработка и доста ефективни и бързи суичове. Към това можем да добавим RGB подсветка и система за за управление на кабела, а той е със сплетено покритие и ще издържи дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *