Panasonic Lumix S5 предлага сериозни възможности и за любителите фотографи

Panasonic представи най-новия си фотоапарат – Lumix S5, както и новото мото на бранда Lumix – Motion. Picture. Perfect. Lumix S5 e лек (714 г – памет карта, батерия и корпус) хибриден пълнокадров безогледален фотоапарат с компактно тяло, който включва голяма част от възможностите на S1 и S1H. Tой използва системата за сменяеми обективи L-Mount.

Lumix S5 е насочен за създателите на фото и видео съдържание, включително и любители. При снимки са постижими нива на ISO до 51200, което е доста обширен диапазон. Разчита се на автофокус с висока точност, като са подобрени разпознаването на части от тялото. Стабилизацията е на база на 5-осова система в самия апарат и 2-осова в обективите. Сред интересните режими са такъв с висока резолюция до 96M JPEG/RAW, Live View Composition, стилизиране на кадри и др.

Разчита се на същия 24.2-мегапикселов 35mm сензор, който е използван в Lumix S1, както и на Dual Native ISO от S1H. Постига се изключително висока чувствителност при ниска околна светлина и широк динамичен обхват в множество ситуации. Добавени са редица възможности за последваща професионална обработка. Заснемането на видео е до резолюция 4К при 60 кадъра в секунда със запис до 30 минути. Налични са режими за забавен каданс и бързо действие, а освен това и 10-битов запис.

Конструкцията на модела е от магнезиева сплав с уникална технология за отвеждане на топлината. Той може да записва при температура до 40 градуса по Целзий, а освен това разполага и със завъртащ се 3-инчов екран. Визьорът е с OLED технология и 2.36 милиона точки. Достъпни са два слота за SD карти – UHS-I и UHS-II. Батерията е с капацитет 2200mAh, а зареждането става с USB Type-C кабел. Разбира се налични са Bluetooth и Wi-Fi ac.

Panasonic разширява и портфолиото от сменяеми обективи със 70-300mm f/4.5-56 телефото, както и 24mm, 35mm, 50mm и 85mm с голяма бленда и за боке ефекти. Всички те са в процес на разработка.

Новият фотоапарат ще струва 3949 лв., а в комплект с обектив 20-60mm F3.5-5.6 цената е 4499 лв. Потребителите, които закупят S5 преди 30 септември ще получат и безплатно обектив Sigma (45mm F2.8.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *