Алтерко Роботикс с нов умен сензор

Споделете публикацията:

Днес българската компания Алтерко Роботикс представи на IFA 2020 новия си продукт умният сензор Shelly Motion. Устройството е разработено в партньорство със Silicon Labs и включва батерия, която предоставя 1 година живот при и 24/7 интернет свързаност. Заедно с това, по време на пресконференцията си на изложението Алтерко представи и най-новата си продуктова линия Shelly Plus, като демонстрира и първото устройство, част от нея – 4-каналното Wi-Fi реле Shelly 4PRO Plus. И двата продукта ще бъдат пуснати на пазара този ноември.

Една от отличителните характеристики на Shelly Motion е бързото време за реакция. Устройството може да изпрати информация до смартфона на даден потребител или да задейства определена команда за 200 милисекунди. Shelly Motion знае и кога са залезът и изгревът, точния час, силата на светлината и дори вибрациите на домa на потребителя, така че може да го уведоми в случай на земетресение.

Смарт сензорът разполага с над 200 нива на чувствителност, 3 допълнителни функции за настройка на движението и вграден AI, който може да установи оптималните настройки за всеки дом. Устройството може да бъде управлявано също директно – без хъб, както и да работи изцяло отделено от публични интернет мрежи, осигурявайки на потребителите по-високо ниво на сигурност.

Wi-Fi релето Shelly 4PRO Plus е предназначено за инсталация в таблото за бушони, откъдето може да контролира всеки токов кръг в дома и всеки електроуред. Устройството е оборудвано с двуядрен 32-битов процесор с 8MB флаш, поддържа Wi-Fi и Bluetooth и предлага допълнителна опция за свързване с LAN кабел.

Както всички останали продукти, част от линията Shelly Plus, и Shelly 4PRO Plus поддържа Feature store и Local scripting, така че ако потребителите искат да добавят нови функционалности, режим на работа или сцена, трябва само да ги изтеглят и инсталират от безплатния Shelly Feature store. Новите продукти Shelly могат да бъдат открити на изцяло обновения уебсайта shelly.cloud, като ще бъдат достъпни и в цялата дистрибуторска мрежа на компанията и в Amazon.

Алтерко Роботикс планира официално да представи новата продуктова линия Shelly Plus през 2021 г. Амбицията на компанията за следващата година е да направи всички свои най-популярни устройства, сред които Shelly1, Shelly 1PM и Shelly Dimmer, част от иновативната серия и да надгради функциите им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.