MSI с нова линия лаптопи подходящи за отдалечена работа

MSI ни е добре позната с геймърските си лаптопи, но сега от компанията представиха и серия преносими компютри предназначени за отдалечена работа и с отлична издръжливост на батериите. Серия Summit се състои от две продуктови линии – Summit E и Summit B, които са с 14- и 15-инчови екрани.

Новите попълнения са от висок клас като разполагат с алуминиеви шасита и тънки рамки около екраните. Освен това от компанията отбелязват, че имат и висока издръжливост. Една от отличителните им характеристики е наличието на новите процесори от 11-о поколение Intel Core i7 (Tiger Lake) и поддръжка на стандарта Thunderbolt 4. Сред общите параметри са клавиатура с подсветка в бял цвят, 14-инчовите машини разполагат с NVMe M.2 SSD сторидж, а 15-инчовите с NVMe M.2 SSD и M.2 SSD.

Summit E е насочена по-скоро за креативната работа, като тук е наличен избор до видеокарта Nvidia GeForce GTX 1650Ti с Max-Q дизайн. От MSI са добавили функционалност за шумопотискане чрез технологии с изкуствен интелект, а това подобрява звука по време на разговори. Налични са опции за Full HD екрани със сензорно управление и 4K, които покриват 100% от Adobe RGB.

И двете разновидности са с по два Thunderbolt 4, два USB Type-A 3.2 Gen 2 порта, слот за памет карти и жак за слушалки. E15 идва още с HDMI порт, а E14 с допълнителен USB-A 2.0. Поддържа се оторизация чрез лицево разпознаване и с пръстов отпечатък, като е наличен и TPM 2.0 чип. 15-инчовата машина може да бъде конфигурирана с до 64GB DDR-3200 RAM.

Серия B предлага над 10 часа издръжливост с един заряд на батерията и е наличен избор между 1080p дисплей, който покрива близо 100% от sRGB или 45% от NTSC. Тук и двата варианта са с по един Thunderbolt 4, два USB-A 3.2 Gen 1 и HDMI портове, както и слот за памет карти и жак за слушалки. Тук е налична вградена графика Intel Iris Xe, а освен това са достъпни до 64/32GB DDR-3200 RAM.

Компанията анонсира и още едно устройство в линията, а именно Summit E13 Flip, който има завъртащ се на 360 градуса екран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *