Watch SE е новият по-достъпен часовник на Apple

Вчера Apple представи два нови умни часовника, а днес ние ще се спрем на по-достъпния от тях – Watch SE. Моделът разполага с правоъгълен Retina дисплей с тънки рамки и извити ъгли. Той е с 30% по-голям от Series 3, чиито наследник е новото попълнение. Часовникът е базиран на чипсет S5 System in Package (SiP) с двуядрен процесор, който предоставя до два пъти по-висока производителност спрямо Apple Watch Series 3.

Страничният хардуерен бутон, Digital Crown има вибрационен ефект наподобяващ на кликвания. Налични са също така микрофон и говорител, които могат да бъдат използвани за разговори и гласови команди към Siri, а връзката със смартфона става с технология Bluetooth 5.0.

Включен е и постоянно активен висотомер, който е базиран на нов ефективен сензор, който засича дори малки промени във височината. Вграденият компас предоставя по-качествени резултати при навигация, като той може да бъде вграден и в циферблата. Apple добавя функцията Emergency SOS за бързо обаждане до спешен номер чрез натискането на бутон.

Системата за засичане на падане има подобрен алгоритъм, който разчита на акселерометъра и жироскопа. Анализира се траекторията на китката и ускорението, като след тежко падане се получава известие, което ако не бъде отменено преминава към обаждане към спешен номер.

В софтуерно отношение е използвана новата watchOS 7, която предлага по-разширени възможности за персонализиране. Достъпни са седем нови опции за циферблатите, а сред опциите за проследяване на здравните и фитнес параметри са за сън ниски нива на VO2 Max и т.н. Family Setup е своеобразна опция за родителски контрол когато детето няма iPhone но използва часовник.

Apple Watch SE (GPS) е с цени от 279 долара в САЩ, а Apple Watch SE (GPS + Cellular) струва от 329 долара. Моделът ще е наличен от 18 септември.

One thought on “Watch SE е новият по-достъпен часовник на Apple

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *