Lenovo IdeaPad Creator 5 ще ви помогне да постигнете повече

Едно от най-новите предложения на най-големия производител на компютри в света, Lenovo Creator 5 ни гостува за кратко ревю. Серията е предназначена за създателите на съдържание, както и подсказва нейното име. Интересното в случая е, че тя е по-достъпна от очакваното за този тип решения.

Lenovo IdeaPad Creator 5 има доста стандартен дизайн, като конструкцията е пластмасова а капакът е в маслено зелен цвят. Дебелината на корпуса е значителна при 25 милиметра а теглото е значително като достига 2.2 килограма. Освен капака и зоната около пълноразмерната клавиатура с цифров блок е в зелен цвят. Двете странични рамки на дисплея са доста тънки, а над него откриваме и уеб камера, която има хардуерен затвор. В долната част на корпуса е разположена голяма зона с решетъчно покритие за охладителната система.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 15.6″ FHD (1920 x 1080) IPS, 100% sRGB, 300 нита
  • Процесор: до 10-о поколение Intel Core i7
  • Памет: до 16GB DDR4, до 512GB SSD и 1TB HDD
  • Видеокарта: NVIDIA GTX 1650 Ti 4GB
  • Свързаност: WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB-C 3.1, 2 x USB 3.1, HDMI, комбо жак за слушалки/микрофон, LAN
  • Мултимедия: 2 x 1.5W Dolby Audio говорители, камера и микрофони
  • Батерия: 45WHr, Rapid Charge
  • Софтуер: Windows 10 Home
  • Размери: 359 x 249.6 x 25 мм, 2.2 кг

Днешното ревю ще е малко по-различно, тъй като преглеждаме само ключовите компоненти на модела. Започваме с 15-инчовия IPS екран, който е с резолюция Full HD и има антирефлективно покритие, което ефективно отстранява неприятните отблясъци. Панелът не е от най-ярките, но на закрито свойствата му са прилични. Той покрива 100% от цветовата гама RGB и има Delta E < 2 калибриране. Това означава, че цветовото представяне е на много високо ниво.

Силата на лаптопа в случая е под капака, а именно до 10-о поколение Intel Core i7 процесор, видеокарта NVIDIA GTX 1650 Ti и до 16GB RAM. Това го прави подходящ именно за създателите на съдържание, като нивото на производителност е доста високо и можете спокойно да го използвате както за фото, така и за видео обработка. Лаптопът има ISV сертификация, което означава, че е съвместим с професионалните софтуерни решения.

Какво е положението по отношение на сторидж конфигурацията? С една дума, гъвкаво. Това е така, тъй като могат да бъдат комбинирани SSD с капацитет до 512GB и HDD с до 1TB. На първия можете да сложите операционната система и програмите си, а на втория да разчитате за складиране на останалото съдържание.

IdeaPad Creator 5 използва доста ефективна охладителна технология, която позволява постигането на приемлива температура дори при по-сериозно натоварване, а това е важно за удължаване живота на системата. Налични са и разширени възможности за свързване с Wi-Fi ac, Bluetooth 5, USB Type-C, 2 x USB Type-A, HDMI и LAN портове.

Завършваме с батерията, а тя е с капацитет 45WHr и предлага добра автономия когато нямате достъп до електрическата мрежа. На фона на това е налична и технология за бързо зареждане, която е от голяма полза ако пътувате по-често.

В зависимост от конфигурацията варират и цените в серията, като вариантът с Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4 RAM и 512GB SSD струва 2649 лв. през официалния онлайн магазин на компанията у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *