HMD Global е най-бърза с ъпдейтите на Android

По данни на Counterpoint 94% от портфолиото на смартфоните Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от внедряването ѝ – най-бързото актуализиране на цялостно портфолио сред всички смартфон брандове. Тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват с актуализацията на Nokia 3.1 и Nokia 5.1.

HMD Global, компанията зад тези смартфони, обяви графика за ъпгрейд на портфолиото си, готово за Android 11, до най-новата версия на операционната система. Внедряването е планирано да стартира още през четвъртото тримесечие на 2020 г. с новите модели Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3. С оглед на ангажимента на компанията да предоставя еднаква поддръжка на смартфоните в цялото си портфолио, независимо от ценовите категории и периода на пускането им на пазара, собствениците на Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще бъдат сред първите, които ще получат Android 11 тази година.

Телефоните Nokia се предлагат с до три години месечни актуализации на защитата и две години ъпдейти на операционната система. Наскоро пуснатите смартфони, дори в ниския ценови клас като Nokia 3.4 и 2.4, вече са подготвени за следващата стъпка – Android 12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *