Алтерко Роботикс с нов смарт продукт за пречистване на въздуха

Алтерко Роботикс представи 2 нови устройства за пречистване на въздуха. Tова са смарт уреди Shelly AIR PRO, който се инсталира на стената, подобно на климатик, и Shelly VENT, който се монтира директно в централната климатична инсталация. Продуктите са преминали обстойни тестове от страна на Българската академия на науките (БАН), които показват, че те могат да унищожат до 93% от бактериите във въздуха, благодарение на свръхмощните светодиоди, работещи на UV-C честота. Те могат да намалят концетранцията на вируси (включително новия коронавирус) в помещението със 70%.

Ключова характеристика на Shelly VENT и Shelly AIR PRO е, че устройствата могат да се използват докато в помещението има хора. В рамките на един час, устройствата пречистват 700 м3 въздух, а в помещение с размерите на класна стая въздухът се сменя изцяло на всеки 10 минути.

Shelly AIR PRO е умен уред за пречистване на въздуха, подходящ за употреба в големи помещения като училища и детски градини, болници и лекарски кабинети, фитнес зали, заведения за хранене, обществени сгради и други, в които се наблюдава струпване на хора за по-дълъг период от време.

То може да пречиства от вируси и бактерии над 70% от целия въздух в дадена стая, докато в нея има хора. Shelly AIR PRO се управлява с дистанционно, не отделя никакви вредни емисии или опасни газове като oзон, възглероден окис и двуокоис, и може да бъде използвано непрекъснато, намалявайки шанса от разпространение на зараза с над 95%, както и концентрацията на вируси и бактерии в помещението със 70%. За целта устройството е оборудвано с мощни UV-C светодиоди, които са с висока енергийна ефективност. Генерираното лъчение е затворено в корпус, който изолира 100% от вредните за хората лъчи, като в същото време създава въздушен поток от 700 м3 на час, достатъчен да дезинфекцира въздуха от намиращите се в него патогени в помещение от 130 м3 на всеки 10 мин.

Тестовете показват спад в шанс за заразяване при употребата на Shelly AIR PRO до 1.6% в рамките на само 30 минути, като той е дори по-голям след отчитането на намалено ниво на концентрация. Добавянето на факта, че намалената концентрация на патогените не е достатъчна за масово разпространяване на заразата, намалява цялостния шанс това да се случи с 95%. Shelly AIR PRO е напълно безшумнo и не създава никакъв дискомфорт за хората в помещението.

Подобно на Shelly AIR PRO, Shelly VENT също е умен уред за пречистване на въздуха. Той се инсталира директно в централната климатична инсталация на дадена сграда, като така елиминира нуждата от монтирането на отделни пречистватели във всяка стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *