DJI с два нови модела стабилизатори от серия Ronin – RS 2 и RSC 2

DJI представи два нови варианта на гимбала Ronin – RS 2, който е наследник на оригиналния Ronin-S и е предназначен за по-големи камери и професионални екипи, и RSC 2, който е с портативен дизайн и е подходящ за безогледални фотоапарати и по-компактни опции.

Вторият от тях има нова система на сгъване, която според DJI го прави по-лесен за пренасяне. В сгънато състояние той е с размери 180 х 190 мм, а теглото му е 1.2 кг. С един заряд на батерията той може да издържи до 12 часа, а освен това се поддържа и технология за бързо зареждане.

Дизайнът на RSC 2 го прави подходящ за снимане без необходимост от аксесоари. Той има режим куфар, който позволява разхлабването на рамото на основния гимбал и преместването му за разширяване обхвата на заснемане. Наличен е OLED екран с големина един инч, който показва данни от камерата. RSC 2 може да поддържа товар с тегло до 3 килограма.

RS 2 е с тегло 1.3 килограма, като той може да работи с камери с тегло до 4.5 килограма. Батерията също е с издръжливост до 12 часа с един заряд и се поддържа технология за бързо зареждане. От DJI залагат на функционалностите за стабилизация. Наличен е режим SuperSmooth, който цели да компенсира за по-дълги фокални дължини до 100 мм. Освен това оптимизираният алгоритъм за стабилизация Titan намалява необходимостта от ръчни настройки за компенсация на движенията.

Тук е наличен 1.4-инчов екран, а освен това се поддържа монтаж за стандартите Arca-Swiss и Manfrotto. RS 2 и RSC 2 споделят редица предварително програмирани движения и функционалности. DJI RS 2 и DJI RSC 2 ще са налични от 31 октомври с цени до съответно 799 евро и 449 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *