Малко впечатления за електромобила Volkswagen ID.3

Наскоро Volkswagen представи най-новия си електромобил, ID.3, който вече е достъпен и у нас. Той е и част от програмата на групата до 2023 да има 25 електромобила. Те ще са базирани на новата MEB модулна платформа. Целта на VW Group е да достигне 20 милиона продадени електромобила до 2029, а изглежда това стартира с наследника на електрическия голф – ID.3.

Сега мога да споделя и малко впечатления за модела след като благодарение на оторизирания дилър на компанията за Североизточна България, Автотрейд Варна, имах възможност да покарам новия електромобил. Както и предполагах, той оправдава очакванията и е изискан и лесен за каране. Освен това изработката е на много високо ниво, включително и комфорта в купето.

Докато шофирате можете да наблюдавате основните показатели на 5.3-инчов дисплей, а превключването между режимите на автоматика става с лост зад волана. Доста удобно решение. Отдясно на волана е инфотеймънт системата, която е с още по-голям екран и персонализирана операционна система, с която бързо можете да влезете в приложението за навигация например.

Разбира се няма как да не подмина малките плюсове като удобните педали и подложки за ръцете, които допълнително подсилват комфорта. За по-дълги курсове можете да разчитате разбира се на технологията адаптивен круз контрол. Като цяло позицията на шофьора е доста удобна дири и за по-продължителен престой.

Електромобилът ускорява изключително бързо, което е и очаквано за този тип модели. Спирачната система също е много ефективна и няма да имате проблеми да спрете и по-рязко ако се наложи.

Отзад липсват кой знае какви добавки, но има USB Type-C портове за зареждане на устройства. Багажникът е просторен, а в него са и кабелите за зареждане на модела, включително такъв за връзка към домашната електрическа мрежа.

Вариантът, който пробвах беше ID.3 First Edition (Pro Performance) с батерия с капацитет 58kW/h и електромотор с мощност 150 киловат часа. Пробегът при оптимални условия с един заряд е 420 км, като се поддържа и технология за бързо зареждане. При зареждане с мощност 100k можете да получите пробег от около 290 километра за 30 минути.

Моделът идва с 5 год. гаранция или 150 000 км, което от двете събития настъпи първо. Гаранция на високоволтовата батерия на автомобила е 8 (осем) години или 160 000 (сто и шестдесет хиляди) км. пробег (което от двете събития настъпи първо) на всички материали или производствени дефекти – за автомобили с високоволтова батерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *