Huawei с нови софтуерни решения – Petal Search, Petal Maps и Huawei Docs

По време на представянето на най-новата си серия смартфони Huawei Mate 40 компанията анонсира и нови попълнения към HMS екосистемата – Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs. Търсачката Petal Search е използвана в над 170 държави и региони и поддържа над 50 езика, като позволява на потребителите да намерят информация, съдържание и услуги.

Решението предлага възможности за търсене в над 20 категории, сред които приложения, новини, видеа, пазаруване, полети и локални бизнеси. Търсачката също така интегрира различни инструменти като прогноза за времето, калкулатор, преобразувател на валути и други. Резултатите от търсенето се показват в информационни карти, вместо просто като уеб линкове. Petal Search позволява на потребителите да извършват и визуално търсене чрез снимки или изображения. В приложението е интегрирана и функция за гласово търсене, поддържаща английски, испански, френски, арабски и други езици.

Petal Maps, от своя страна, е навигационен инструмент, който предлага позициониране, карти, търсене на места, навигация при шофиране и списъци с любими места на потребителите от 140 държави и региони. Petal Maps поддържа и функция за актуализиране на маршрути в реално време.

Huawei Docs – услуга, налична за потребителите на серията Huawei Mate 40 в над 100 държави и региони, поддържа разглеждане и редактиране на документи в над 50 формата, сред които PDF, PPT, и DOC. Със синхронизация в реално време, благодарение на облачните услуги, Huawei Docs позволява на потребителите да работят върху един документ от различни устройства, логнати с едно и също Huawei ID.

Обновената функция Find Device позволява на потребителите да локализират своите устройства като смартфони, часовници, слушалки и очила. Може да пуснете отдалечено мелодия на звънене, по която да се ориентирате къде е устройството, или да изберете да заключите или изтриете информацията от устройство, от съображения за сигурност. Към момента функцията Find Device поддържа Huawei Freebuds Pro, Freebuds Studio, Watch GT2 Pro и Gentle Monster Eyewear II.

Huawei Themes въвежда ексклузивни пакети от теми, за по-сериозна персонализация на устройството. Първите такива пакети включват теми с известни артисти, класическа литература и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *