Lenovo обяви финансовите си резултати за второто тримесечие

Lenovo Груп обяви днес рекордни приходи от 14,5 млрд. щатски долара за второто тримесечие на годината, което представлява ръст от 7% на годишна база. Печалбата на групово ниво отбелязва рекордните 470 милиона USD преди данъци, което е с 52% повече в сравнение със същото тримесечие година по-рано. Увеличение от 53% на годишна база достига и нетният доход, което в долари се равнява на 310 милиона. В края на миналия месец компанията успешно пласира глобална десетгодишна облигационна емисия за 1 млрд. долара с годишен купон от 3.421%. Основаната през 1984 г. компания има над 63 000 служители и оперира в 180 страни по света.  

Основен двигател на този ръст е Intelligent Device Group (IDG) с рекордни приходи за всички времена за подразделението за PC & Smart Devices (PCSD) с 11.5 млрд. долара, с което то отбелязва увеличение от 8% на годишна база.

Втората дивизия на IDG, Mobile Business Group (MBG) също отбелязва ръст на приходите от 39% за тримесечие и се завръща към годишния растеж, продължавайки силното възстановяване от въздействието на пандемията.

Сегментът Smart IoT бележи значителен растеж с над 36% на годишна база, докато Smart Infrastructure нараства с 21%, а сегмента Smart Verticals бележи ръст от 72% като осигурява силен двуцифрен ръст на приходите. Тези резултати дават увереност на компанията за правилната посока на управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *