Ревю: Genesis Thor 300 TKL RGB

Ако сте геймър то знаете, че механичните клавиатури имат специални суичове, които връщат клавишите изключително бързо в изходна позиция. Те разбира се са подходящи и за по-бързо писане, но за сметка на това са по-шумни от стандартните решения. Днес ще ви запозная с един достъпен такъв модел, който имах възможност да изпробвам, а именно Genesis Thor 300 TKL RGB.

Дизайн

Клавиатурата е с алуминиева конструкция, гумирани крачета в долната част за стабилно позициониране върху различни повърхности и повдигащи елементи за постигане на по-удобен ъгъл. В основата на корпуса откриваме и улеи за управление на кабела.

Клавиши са с индивидуална подсветка и доста голяма повърхност. Разстоянието между тях също е значително, като в случая липсва отделен цифров блок (TKL версия). Свързването към компютър става чрез USB кабел със сплетено покритие, а това означава, че той има добра издръжливост.

Основни характеристики:

  • Брой клавиши: 87
  • Суичове: Outemu Red
  • Дължина на кабела: 175 см
  • N-Key Rollover
  • Подсветка: RGB с 25 различни режима
  • Размери: 335 x 136 x 38 мм, 695 гр

Тази клавиатура е във вариант TKL, което е съкращение от Tenkeyless Mechanical Keyboard и означава, че няма отделен цифров блок. По този начин се постигат по-компактни размери и е възможно по-лесното ѝ пренасяне в чанта или раница. Клавиатурата е с Outemu Red суичове с издръжливост 50 милиона клика и време за реакция 8 милисекунди.

Една функционалност, която е от огромно значение при гейминг клавиатурите е наличието на цялостен Anti-Ghosting с N-Key Rollover. Това означава, че можете да натиснете едновременно множество бутони и това ще бъде отчетено от системата. Налична е възможност за замяна на функционалността между стрелките и WASD клавишите, което може да е от полза при някои игри. Освен това бутонът Windows може да бъде заключван така, че да не излизате погрешка от играта си.

Налични са 12 функционални бутона за стартиране и управление на някои функционалности, като силата на звука и т.н. Всички клавиши на Thor 300 TKL RGB са изработени за дълъг живот по специална технология – Double Shot Keycaps. Междувременно гумираните крачета позволяват стабилното позициониране на бюрото или друга повърхност.

Клавиатурата се справя отлично както при по-бързи екшън игри, така и при стратегии. Трябва да имате предвид, че този тип клавиатури са шумни, което е нормално при повечето типове суичове.

Подсветка

Системата за подсветка е RGB и индивидуална за всеки един бутон. Налични са множество режими, включително такива, които осветяват само конкретни зони и бутони в зависимост от типа игра, която играете. Промяната става чрез команди от клавиатурата и специализиран софтуер от Genesis. Всички опции са добре описани във включеното в комплекта ръководство, а за хардуерната смяна се използва функционалния бутон FN.

Основните режими се сменят чрез комбинацията от FN + Ins. Интензитетът на подсветката е с няколко нива и се сменя чрез задържане на FN и натискане съответно на стрелката нагоре или надолу. Можете да създавате различни профили и макро команди, а това става най-лесно чрез специалния софтуер.

Заключение

Genesis Thor 300 TKL RGB е сред най-достъпните решения от този тип, а клавиатурата определено ми допадна благодарение на стабилната си изработка, подсветката и добрата производителност – ефективни суичове и големи клавиши. Освен това са добавени Anti-Ghosting система с технология N-Key Rollover. Подсветката е ефектна и с голямо разнообразие от режими.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *