Впечатляващият екран на Huawei Mate 40 Pro

Традиционно флагманите на Huawei имат качествени екрани, а това не е изключение и при актуалното предложение на компанията. Mate 40 Pro впечатлява с двустранно извития си екран с диагонал 6.73 инча, резолюция 1344 x 2772 пиксела, съотношение 18.5:9 и гъстота на пикселите 456 ppi. Той поддържа технологията HDR10 и включва вграден скенер на отпечатъци. Дисплеят има отлични свойствата, като е ярък с добри нива на контраст и цветовото представяне е чудесно. Извивките на екрана са 88-градусови, което е доста ефектно.

Максималната честота на опресняване е 90 херца, като има настройка за 60 херца и динамична промяна в зависимост от съдържанието. Опресняването при допир е 240 херца. Сред другите характеристики и функционалности са персонализируем Always On Display, който има интелигентен режим и може да се активира при поглед или докосване. Тук е и режимът за комфорт на очите, който ограничава синята светлина, а има и „умно“ регулиране на резолюцията.

Виртуалните бутони за управление на силата на звука се активират при двойно докосване в горната част, на която и да е от двете страни на екрана и след това плъзгане нагоре или надолу. Наличен е широк отвор, което е за сметка на добавянето на 3D ToF сензор към предната камера, а това е добро решение заради допълнителната функционалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *