WiFi mesh системата TP-Link Deco E4 предлага голямо покритие и бърза връзка

Най-вероятно вече сте запознати с предимствата на мрежовите меш системи, които чрез няколко модула могат да предложат много широка зона на покритие на безжичната мрежа. TP-Link има сериозни традиции в това направление, а моделът Deco E4 е сред достъпните предложения за тези от вас, които се интересуват от този тип решения. Устройствата се предлагат на отлична цена и могат да работят в тандем с други модели от линията Deco. В настоящия кратък преглед ще ви запознаем отблизо именно с този актуален продукт.

Меш системата TP-Link Deco E4 е подходяща за редица ситуации, тъй като се предлага в комплекти от два или три модула. По този начин можете да изберете варианта, който е подходящ за конкретните ви нужди. Освен това при необходимост можете лесно да добавите още модули. С два модула могат да бъдат покрити до 260 квадратни метра. Освен широкото покритие се разчита и на високи скорости на трансфер до 300 Mbps в честотната лента 2.4 GHz и 867 Mbps на 5 GHz.

Системата предлага ефективно решение за контрол на онлайн сайтовете, които посещават децата им с функциите за родителски контрол. Сред останалите предимства са отдалечен контрол на домашната мрежа и възможност за гласово управление с Amazon Alexa. Разбира се отчитаме и възможността за свързване на много устройства (до 100) едновременно и без забавяне на връзката.

Тя има приятен, опростен и елегантен дизайн, като 5 GHz-овата честотна лента предлага стабилен сигнал за интензивни задачи, включително гейминг. Друго предимство е възможността за лесна настройка чрез мобилното приложение TP-Link Deco. В случая липсва уеб интерфейс за администриране.

Както и сами можете да се убедите моделът е достатъчно добър, за да се изгради WiFi mesh мрежа без високи разходи. Deco E4 предлага с качествен хардуер, полезни функции, макар и ограничени, и лесно за използване мобилно приложение.

Модулите, които са част от комплекта, са високи и тънки, подобни на традиционните високоговорители за компютър. Те са с размер 90,7 х 190 мм и тежат и по 950 грама. В горната част на всеки модул има логото на TP-Link и вентилационните решетки. Логото светва в различни цветове, за да сигнализира статуса на системата. Например, ако е оцветено в червено, това означава, че интернет връзката е прекъсната. Когато логото е бяло, това означава, че всичко е наред.

TP-Link Deco E4 е добра система, която се конфигурира много лесно. Модулите изглеждат добре и може да се управлява чрез мобилно приложение. WiFi сигналът е стабилен, а освен това устройството създава една мрежа и няма превключване между различни такива. Цената на системата с два модула е малко над 100 лв., което е доста конкурентно, като имаме предвид характеристиките на устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *