Panasonic JZ2000 е новият OLED флагмански телевизор от компанията

Днес Panasonic представи новия си OLED телевизор от най-висок клас за 2021 година – JZ2000, който се предлага с размери на екрана 65 и 55 инча. Той е подходящ и за геймъри заради ниската латентност и поддръжката на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR и висока кадрова честота HFR.

Телевизорът е оборудван с изцяло нов процесор, наречен „HCX Pro AI“. Той осигурява оптимално изживяване за зрителите, като точно разпознава какъв вид съдържание се гледа в момента: кино, спорт, музика, разговор и т.н., след което автоматично регулира както качеството на картината, така и качеството на звука.

Процесорът може да разпознае в реално време възпроизвежданото съдържание, като анализира картината всяка секунда. Модулът с изкуствен интелект на процесора сравнява видяното с огромна библиотека от различно съдържание, с което е обучен, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание.

Латентността (известна още като „входно забавяне“) е закъснението между натискането на бутон на игровия контролер, като джойстик например, и съответното действие, показвано на екрана. При JZ2000 латентността е намалена до една от най-ниските стойности в сферата на OLED телевизорите. Подобрената латентност е ключов компонент на „Game Mode Extreme“, с който ще бъде оборудван JZ2000.

„Game Mode Extreme“ се състои от следните елементи:

  • Малка латентност
  • Поддръжка на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate)
  • Специален режим на картината за игри („Game Mode“)
  • Поддръжка на HDMI Power Link, която ще подобри изживяването и лекотата на използване на телевизорите Panasonic с устройства, които не поддържат CEC, например стари телевизионни приемници или компютри.

В допълнение към насочените нагоре говорители на своя предшественик, JZ2000 е оборудван и с говорители, насочени настрани. Цялата конфигурация, наречена „360° Soundscape Pro“, е в състояние да осигури вълнуващо Dolby Atmos звуково изживяване. Множеството вградени говорители, насочени нагоре, настрани и напред, пресъздават обгръщаща сферична звукова арена от източник с Dolby Atmos звуков формат.

Панелът Master HDR OLED Professional Edition е внимателно разработен и персонализиран от инженерите на Panasonic за още по-голям контрол над параметрите, определящи качеството на картината. В сравнение с екраните на обикновените OLED телевизори, панелът Master HDR OLED Professional Edition осигурява по-високи пикови и средни нива на яркост, което увеличава динамичния диапазон. Така, сравнено с този телевизор, на други OLED телевизори HDR съдържанието изглежда по-мрачно.

JZ2000 поддържа много широк спектър от HDR формати, включително Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode и HLG Photo – формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR. Към режима Filmmaker Mode (Режисьорски режим) Panasonic добавя оригиналната си функция „Intelligent Sensing“ (Интелигентна чувствителност), която динамично настройва картината, в зависимост от силата на околното осветление.

Dolby Vision IQ разширява предимствата на Dolby Vision отвъд границите на HDR чрез интелигентно оптимизиране на качеството на картината и на зрителните изживявания, така че те да не зависят от околното осветление или типа на възпроизвежданото съдържание – и всичко това без да е необходимо потребителите да използват дистанционното управление.

JZ2000 също така поддържа функцията HDR10+ Adaptive, която динамично адаптира HDR съдържанието към условията на осветеност в помещението и зоната за гледане, показвайки точно творческите намерения на създателите на съдържанието при всякакви условия без загуба на детайлност или контраст, независимо дали е тъмно или светло.

JZ2000 е оборудван с най-новото издание на високо оценената операционна система за смарт телевизори „My Home Screen 6.0“ на Panasonic. Функцията my Scenery ви позволява да изберете набор от спокойни изображения и видеоклипове или да зададете свои собствени, които отразят вашето настроение или времето от деня. Интерфейсът на менюто е подобрен, за да позволи бърз достъп до най-често използваните настройки на картината, звука и други. JZ2000 също така поддържа вградени гласови услуги, позволяващи на потребителите да управляват някои основни телевизионни функции, като използват само гласа си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *