Очилата ThinkReality A3 показват до пет екрана

По време на CES Lenovo демонстрира нов модел в серията си ThinkReality, ThinkReality А3, който е под формата на смарт очила за корпоративни потребители. Очилата могат да бъдат използвани за различни приложения, включително за 3D визуализации и добавена реалност.

За разлика от първия модел ThinkReality A6, който наподобява по външен вид на стандартните шлемове за смесена реалност, новият по-скоро наподобява на слънчеви очила, макар и по-големи. Компаниите могат да модифицират устройството с различни рамки.

В основата на ThinkReality A3 е чипсетът Snapdragon XR1, който е насочен към шлемове за смесена и виртуална реалност. Той може да показва до пет виртуални дисплея с резолюция 1080p и поддържа две камери за проследяване в помещения. Устройството все пак трябва да бъде свързано към компютър или смартфон Motorola с чипсет от серия Snapdragon 800.

Според компанията очилата могат да бъдат използвани в разнообразни условия, включително лаборатории, заводи, търговски обекти и т.н. Очаква се очилата да са налични в избрани пазари от средата на годината, но тъй като са предназначени за корпоративни потребители, засега не е ясно и цената им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *