Tenda BeLi – достъпна основа за умния дом

Възможността да управлявате разнообразни уреди дистанционно и чрез гласови команди може да бъде доста полезна в ежедневието и да пести време. Това са и някои от възможностите, които предлага концепцията за умния дом.

Най-достъпният начин за постигане на подобна функционалност е чрез умен контакт, в който включвате уреда, който искате да управлявате. На пазара разбира се има разнообразни модели, но този, с който ще ви запозная е сред по-достъпните решения. Става дума за Tenda BeLi SP3.

Бърз старт

Преди да започнете, инсталирайте приложението Tenda Beli, което е налично в AppGallery, Google Play и App Store. Следвайте инструкциите, които ще се появят на екрана и ще сте готови за няколко минути. Тук става и връзката на устройството с домашния ви рутер. В този момент вече сте готови за включване на желаното устройство и да го управлявате и отдалечено.

Основни приложения

Основното приложение на контакта е за спиране и пускане на електричеството през него, което е възможно и с хардуерен бутон. По този начин с телефона си можете да включите/изключите отдалечено свързани устройства, като например лампа, отоплителен уред, вентилатор и т.н. Освен това можете да го програмирате да се включва и изключва в зададен час или чрез таймер.

На всеки от нас се е случвало да забрави включен или да си мисли, че е забравил включен уред като например ютия. Ако използвате умен контакт за този тип уреди ще сте спокойни в това отношение. Можете да създавате и сцени за включване и изключване при събитие като напускане на дома или прибиране.

Гласово управление

Още по-голямо удобство обаче дава възможността за управление на контакта с гласова команда. Тenda BeLi може да работи с гласовите асистенти Amazon Alexa и Google Assistant, като за целта трябва да добавите услугата в съответната платформа. Сега можете с изричането на гласова команда да включвате и изключвате контакта и съответно свързаното към него устройство.

По този начин получавате допълнителна свобода за това как управлявате свързаните уреди. Несъмнено това е незаменима функционалност към този тип устройства за умния дом.

Заключение

Както вече най-вероятно сте се убедили, умните контакти могат да бъдат доста полезни в най-разнообразни ситуации. Системата е лесна за настройка и ще сте готови за действие буквално след няколко минути.

Добавена стойност към модела е интеграцията с два от най-популярните виртуални асистенти – Amazon Alexa и Google Assistant. Цената на Tenda BeLi (SP3) е около 43 лв., а това означава, че той е сред най-достъпните решения на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *