Карлсберг България допълва автопарка си с хибридни автомобили

До края на 2021 г., Карлсберг България ще замени 92 от общо 220 дизелови леки автомобила с хибридни. Компанията предприема тази стъпка като част от стратегията си, насочена към намаляване на въглеродните емисии в атмосферата и опазването на околната среда.

Средно за година един лек автомобил от служебния автопарк на Карлсберг изминава около 33 000 км. Благодарение на хибридните автомобили, ще бъде ограничено изгарянето на приблизително 44 тона CO2 емисии за година, което е около 15% намаление на годишна база. Средствата, които ще бъдат спестени за поддръжката на автопарка на компанията, са близо 90 000 лв. на годишна база.

Хибридните автомобили са задвижвани от два двигателя – бензинов и електрически, които работят съвместно за осигуряването на допълнителна мощност и енергия. Синхронът между електромотора и бензиновия двигател позволява на хибрида да отделя по-малко въглеродни емисии в атмосферата, а при шофиране в електрически EV режим, автомобилът може да продължи да се движи от 0 до 50 км/ч, без да произвежда никакви емисии..

Избраните от компанията пълно хибридни модели са Toyota Corolla, Yaris и RAV4. Карлсберг България планира да разшири служебния си автопарк с хибридни автомобили и през 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *