Видео игрите, които очакваме през 2021

Въпреки отсрочване датата на излизане на не една или две видео игри, гейминг индустрията се оказа една от печелившите по време на пандемията сфери – от една страна, тя привлече много нови привърженици, които за първи път се потопиха в света на видео игрите, а от друга – накара хората, леко позабравили гейминга, да се завърнат към цъкането като едно истинско забавно хоби в рамките на дома. Инерцията, която гейминг индустрията набра, определено ще даде своите резултати през 2021 г. През тази година, освен че видяхме новите игрови конзоли PlayStation 5 и Xbox Series X/S, имахме възможността да се насладим на игри като The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077 и редица други любими заглавия, които значително допринесоха за още по-засилен интерес от страна на потребителите. И тъй като именно игрите са едно от ключовите звена за развитието на тази сфера, днес ще обърнем поглед към предстоящите 12 месеца и по-точно към това какво ни очаква през тях в сферата на гейминга.

Гейминг каталогът за предстоящата 2021 г.

Потопете се в драматичното заключение на трилогията “Светът на убийството” с Hitman 3 още през януари 2021 г. Агент 47 се завръща по-силен от всякога и е готов да изпълни своите мисии по най-добрия възможен начин. Надеждата за победа ще ви поведе из множество екзотични места, създадени с внимание до най-малкия детайл, които ще ви разгърнат широка гама от възможности за креативни решения. Вашите умения ще бъдат щателно изпитани, но пък краят си заслужава всяко усилие! Готови ли сте за Hitman 3?

Искало ли ви се е някога да имате възможността да пренапишете историята? Е, тази година това ще стане възможно! Още едно заглавие, което ще ни зарадва през 2021 г., е Humankind – брилянтна историческа стратегия, в която вие ще бъдете създател на една нова и непозната цивилизация със своя култура и ценности, развитието на която е изцяло във ваши ръце. Игровите слоеве са безброй много, така че изходът от играта никога не е ясен. Бъдете лидер, който всички обичат и уважават, подбирайте стратегии, усъвършенствайте бойните си възможности по вода, въздух и суша, защото славата на вашия народ зависи само от вас;

Безброй часове на невероятно приключение ви чакат и с играта Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, която се очаква да излезе в края на март през идната година. Включете се в спасяването на кралството Сприкси и помогнете на Марио, Луиджи, принцеса Пийч и Тоуд в техните мисии. Играчите ще могат да катерят стени, да се клонират да изстрелват заряди с най-различни оръдия и всичко това в името на една цел – да се спаси кралството. Тази подобрена версия на Super Mario 3D World идва с по-динамичен геймплей, по-бърза скорост на бягане, по-високо изкачване и още много други подобрения. Но най-доброто от всичко е, че ще имате възможност да споделите удоволствието от Super Mario 3D World + Bowser’s Fury със своите приятели;

Deathloop ще ви даде възможност сами да начертаете рамките на играта си – дали да се впуснете в ожесточена, но пък вълнуваща битка, където адреналинът безспорно е по-голям, или да заложите на стратегия, която чрез бавни и последователни стъпки да ви изведе през нивата до края. Кое е това, за което се борите? Собствената ви свобода. Но освен в ролята на Колт – затворник във времевия цикъл на мистичен образ, който е обречен да преживява един и същи ден отново и отново, вие може да влезете и в обувките на Джулияна – убийца, която трябва да възпрепятства Колт – и да се впуснете в едно наистина забавно мултиплейър приключение. Ако играта вече е във вашия списък с желания, то бъдете търпеливи и я очаквайте през май 2021 г.

Тенденцията към все по-голям интерес от страна на играчите за професионално развитие в сферата на видео игрите е особена отчетлива през последните няколко години, но през 2020 г. и тук се забелязва сериозен ръст в сравнение с преди. Близо 40% от играчите споделят, че биха заложили на играенето на игри като кариера, ако имаха сигурност, че това ще им носи доходи, достатъчни за издръжка. Но това, което безспорно е важно и заслужава вниманието на обществото, е покачващата се социална значимост на игрите, като те стават все по-приобщаващи за различни хора по света. Докъде ще стигнат всички тези тенденции във видео игрите – предстои да видим. Сигурни сме, че ни очаква една много вълнуваща 2021 г.! Е, очакваме с нетърпение всичко, което 2021 г. ни е подготвила, а дотогава можем да се наслаждаваме на шедьоврите в гейминг индустрията от тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *