Миенето на зъби с тази джаджа отнема 10 секунди

По време на CES бяхме свидетели на множество устройства насочени към здравето и здравословния начин на живот. Една интересна такава джаджа е Y-Brush от FasTeesH, а създателите ѝ обещават, че с нея миенето на зъбите отнема до 10 секунди при до 3 минути със стандартните четки за зъби.

Y-Brush автоматично почиства всички зъби в дълбочина и е подходяща както за възрастни, така и за деца. Тя е разработена съвместно със зъболекари в продължение на над четири години. В случая се разчита на звукови вибрации, които позволяват на вградените 35 000 найлонов нишки да премахват плаката.

Те са наклонени под ъгъл от 45 градуса в зъбната шина, а всичко което трябва да направите е да я захапете. Моделът се предлага в два варианта – за деца от 4 до 12 години и за възрастни. Той е гъвкав и адаптивен към различните форми на челюстта. Тестове показват, че Y-Brush премахва с до 15% повече плака спрямо 2 минути миене с конвенционална четка.

Уредът се зарежда през USB порт, като е наличен и кейс за съхранение и пренасяне. Цените очаквано не са ниски като стартовият комплект струва 125 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *