Netflix вече има над 200 милиона абонати

Както и очакваха от самата компания, Netflix вече има над 200 милиона абоната. За да сме точни бройката е 203.66 милиона в световен мащаб. От там отбелязват, че собствените ѝ сериали заемат девет от десетте позиции за най-търсено съдържание през Google през 2020.

Netflix планира да въведе нова функционалност „shuffle play“, при която системата сама ще избира към какво да премине след изглеждане на дадено съдържание. Тя ще се появи още през първото полугодие на 2021.

От платформата очакват, че френската ѝ продукция Lupin ще достигне 70 милиона гледания за първите 28 дни от премиерата си. Над 100 милиона човека са гледали The Crown от старта му.

Конкуренцията в сектора на стрийминг услугите обаче се засилва с предложения като Disney+ и HBO Max (скоро и в България). За целта Netflix подготвя над 500 заглавия, които са в процес на пост обработка работи или са готови за пускане.

Един от недостатъците на услугата за България е липсата на субтитри на Български. Такива обаче има HBO GO, която през настоящата година трябва да се трансформира в HBO Max.

„Онлайн стрийминг услугата на HBO в Европа ще започне да се ребрандира и надгражда в HBO Max поетапно за различни територии през втората половина на 2021 г.“. Засега обаче няма конкретна дата кога ще започне този процес. Интересно е да отбележим, че HBO Max включва съдържание и от канали извън компанията майка Warner Media.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *