Galaxy Watch3 и Active2 измерват кръвното и правят ЕКГ

Samsung обяви, че приложението Samsung Health Monitor скоро ще бъде достъпно в още 31 държави, сред които и България. Чрез него потребителите с Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 ще могат да се възползват от проследяване на кръвно налягане и изготвяне на електрокардиограма.

Приложението Samsung Health Monitor получи CE сертификат през декември 2020 г., което позволи услугата да разшири обхвата си в 28 европейски държави. След като Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2 са калибрирани с традиционния апарат за кръвно, можете да изберете „Измерване“ и да измерите кръвното си налягане по всяко време и навсякъде. Устройството измерва кръвното налягане чрез анализ на пулсовата вълна, който се анализира чрез сензорите за мониторинг на сърдечната честота. След това програмата изследва връзката между стойността на калибриране и изменението на кръвното налягане, за да го определи.

Функцията за електрокардиограма работи, като анализира сърдечната дейност чрез сензор, вграден в Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2. За целта разтягате лакътя и обтягате долната част на ръката на гладка повърхност. След това докосвате леко с върха на пръста на другата си ръка горния бутон на часовника и задържате 30 секунди. Приложението измерва пулса и сърдечния ритъм, като определя дали е синусов (нормален сърдечен ритъм) или е аритмия.

Обновеното приложение Samsung Health Monitor ще бъде поетапно налично в България на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 от 22 февруари 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *