Sony Xperia 10 II получава Android 11

Още един смартфон на Sony получава обновление до Android 11, а това е Xperia 10 II. Софтуерът е с версия 59.1.A.0.485 в Югоизточна Азия, като се очаква през идните седмици да се появи и в други региони.

Той е с големина 1GB и освен очакваните обновления на операционната система включва и поправките за сигурността на Android за декември. Сред новостите са преработена система за известия, чат балони, ново решение за разрешения и Battery Care. Последната добавка може да ограничи зареждането на батерията до 80% или 90%, с което да съхрани издръжливостта ѝ в дългосрочен план.

Вижте повече за Xperia 10 II

Xperia 10 II е в средния клас като предлага чипсет Snapdragon 665, 4GB RAM, 128GB вградена памет и батерия с капацитет 3600 mAh с технологията Xperia Adaptive Charging. Наличен е 6-инчов OLED панел с резолюция Full HD+, съотношение 21:9 и капковиден прорез за 8MP селфи камера.

Основната камера е тройна и включва 12MP сензор с PDAF технология, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 8MP с телефото оптика за 2-кратно приближение. Според Sony Xperia 10 II е с около 10% по-лек от предшественика си и е по-тънък от него. Конструкцията се състои от стъклено покритие на гърба и алуминиева рамка. Освен това откриваме IP65/68 сертификация, защитно покритие Gorilla Glass 6 и 3.5 мм жак за слушалки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *